Vívó Eb - Rabb 11., Gémesi 12. férfi kard egyéniben, Szilágyi nem jutott nyoladdöntőbe

Sport, 2024.06.19

Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a nyolcaddöntőig jutott szerdán a férfi kardozók egyéni versenyében, a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Szilágyi Áron hibátlanul, hat győzelemmel zárta az első szakaszt, a csapattal tavaly világbajnok Gémesi, valamint Rabb pedig öt asszót nyert meg és egyet veszített el. A meggyőző teljesítmény eredményeként a főtáblán az első fordulóban egyik magyarnak sem kellett pástra lépnie.

A 32 között búcsúzott Szilágyi, aki a tavaly bronzérmes Enver Yildirimtől kapott ki úgy, hogy eleinte vezetett, de az egyperces szünet már török előny következett. Yildirim a mérkőzés második felében két-három tussal ellépett, a végén pedig tovább növelte előnyét.

Gémesi és Rabb viszont magabiztos győzelemmel került a nyolcaddöntőbe, ahol azonban mindketten befejezték menetelésüket: előbbit a francia Boladé Apithy, utóbbit az olasz Michele Gallo győzte le.

Rabb 11., Gémesi 12., Szilágyi 17. lett.

A válogatottal tavaly szintén vb-győztes Decsi Tamás hát- és deréksérülés miatt a csoportkörben visszalépett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egészségügyi stáb kezelésbe vette és csütörtökre kiderül, tudja-e vállalni a szereplést a vasárnapi csapatversenyben. Amennyiben nem, a tartalék Iliász Nikolász lesz a beugró.


Eredmények, férfi kard:

a 32 között:
Gémesi Csanád-Andres Hernandez Caballero (spanyol) 15-6
Rabb Krisztián-Furkan Yaman (török) 15-7
Elver Yildirim (török)-Szilágyi Áron 15-11

a 16 között:
Boladé Apithy (francia)-Gémesi 15-9
Michele Gallo (olasz)-Rabb 15-3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!