Vívó-vb - Két magyar jutott a 64-es főtáblára férfi tőrben

Sport, 2022.07.17

A négy magyar induló közül kettő, Dósa Dániel és Szemes Gergő került a 64-es főtáblára férfi tőrben a vívók kairói világbajnokságán.

A 158 fős mezőnyben a 16 kiemelt között nem volt magyar tőröző, így nekik a vasárnap délutáni selejtezőben kellett jó teljesítményt nyújtaniuk.

Németh András és Dósa Dániel négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportszakaszt, Szemes Gergő is négy asszót vívott meg sikerrel, de ő két ellenfelétől kapott ki, míg Frűhauf Benjámin két győzelemmel és négy vereséggel végzett.

Frűhauf rögtön az első kieséses akadályon, az osztrák Moritz Lechnerrel szemben elbukott, 15-5-re, így kiesett és a 122. helyen végzett. A főtáblára kerülésért Szemes a szerb Veljko Cukot, Dósa a japán Szaito Tosiját verte egyaránt 15-13-ra, míg Németh 15-11-re kikapott a tajvani Csen Ji-tungtól, és ő a 67. helyen zárt.

Délelőtt a női kardozók kvalifikációját rendezték, Pusztai Lizának kiemeltként nem kellett pástra lépnie, míg Battai Sugár és Katona Renáta sikeres vívással harcolta ki a főtáblás szereplést. Szűcs Luca a 75. helyen fejezte be az egyéni versenyt.

A két szakág érmekért zajló küzdelmeit szerdán rendezik.

Hétfőn már élesbe fordul a világbajnokság: női párbajtőrben és férfi kardban zajlanak majd az egyéni küzdelmek a legjobb 64 között. A két mezőnyben négy-négy magyar lesz, párbajtőrben Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga és Büki Lili, kardban Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás vívhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!