Vívó-vb - Magyar közreműködő a versenyigazgatóságban

Sport, 2022.07.22

Magyar szakember is tevékenykedik a kairói vívó-világbajnokság versenyigazgatóságában, azaz a directoire technique-ben; az olimpiákat és vb-ket tekintve 1996 óta először fordul elő, hogy van magyar tagja a DT-nek olyan felnőtt világeseményen, melyet nem Magyarországon rendeznek.

Maga a verseny rendben zajlik, időnként előfordulnak csúszások a kiírt programhoz képest, de ez valamennyi ilyen nagy vívóeseményen így van, mert a rengeteg asszót nem lehet százszázalékosan az előre tervezett menetrend szerint lebonyolítani, például technikai problémák vagy sérülések miatt. Amennyiben az egyik mérkőzés csúszik, tolódik a szólítás a többi páston is ugyanabban a szakaszban. A lényeg, hogy a döntős program a megadott időben kezdődjön.

A DT-ben tevékenykedő Szetey András, a magyar szövetség kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy amúgy is hosszú a program, főleg olyan napon nehéz tartani az időrendet, amikor tőrözők és párbajtőrözők vívnak egyszerre. Kairóban ráadásul a szokásosnál korábban kell kezdeni a finálékat.

A nyolctagú versenyigazgatóságban kell lennie hazai delegáltnak, és az is előírás, hogy legalább három nőnek szerephez kell jutnia. Most, Kairóban négy női közreműködője van a DT-nek.

Szetey András az eddigi tapasztalatokat összegezve úgy fogalmazott, hogy a versenyigazgatóságon belül normálisan, gördülékenyen folyik a munka, de a helyi szervezőkkel már nem minden megy zökkenőmentesen, mert bár kedvesek, nem "idegeskedik túl" a megoldandó helyzeteket. Ami pedig a hosszú programot illeti, abban lehet, hogy a jövőben lesz majd változás - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!