Vívó-vb - Sikeresen selejteztek a magyar női párbajtőrözők

Sport, 2022.07.15

Négy magyar női párbajtőröző vívhat a legjobb 64 között a kairói világbajnokságon, miután a kiemelt Kun Annához a pénteki selejtezőből hárman csatlakoztak.

Az év sportági fő versenyén elsőként a 159 fős női párbajtőrmezőny kezdte meg a szereplését. Világranglistás helyezése alapján a legjobb 16-nak még nem kellett pástra lépnie, köztük volt a világkupaszezon során öt versenyen az első nyolc között végző, a rangsorban ötödik Kun Annának sem.

Remekül vívott péntek délelőtt Muhari Eszter, Nagy Kinga és Büki Lili, előbbi kettő mind a hat ellenfelét legyőzte csoportjában, utóbbi pedig öt sikeres - öt tusra menő - párharc mellett egyet veszített el. Ezzel - a vb eredményközlője alapján - mindhárman az első 16 között végeztek ebben a szakaszban, és közvetlenül a főtáblára jutottak, vagyis mentesültek a direktkieséses, már 15 találatig tartó asszók megvívása alól.

Pénteken még a férfi kardozók selejtezőjét rendezik, ebben magyar részről Gémesi Csanád és Decsi Tamás lesz érdekelt, mivel Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt.

A két szakág érmekért zajló küzdelmeire hétfőn kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!