Vívó-vk - Berta Dániel ötödik lett Bernben

Sport, 2021.11.20

Berta Dániel az ötödik helyen végzett a férfi párbajtőrözők svájci világkupa-versenyén, Bernben.

A hétvége legjobb magyarja nehéz ágon jutott el a negyeddöntőig, a főtáblán a holland Rafael Tulent 11-10-re, a csapatban olimpiai, illetve háromszoros világbajnok francia Daniel Jérent-t 15-11-re, a 2019-ben, Budapesten vb-második orosz Szergej Bidát 15-12-re verte. A legjobb nyolc között aztán már nem bírt az egyéniben vb-harmadik, csapatban olimpiai ezüstérmes olasz Andrea Santarellivel, akitől 15-12-re kapott ki - a viadal honlapja szerint.

A legjobb 64 között további hét magyar léphetett pástra: Andrásfi Tibor két asszót nyert, Bányai Zsombor és Rédli András egyet-egyet, míg a 2019-ben vb-győztes, idén olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, valamint Kovács Gergely, Keszthelyi Zsombor és Koch Máté az első fordulóban búcsúzott.

A női párbajtőrözők Észtország fővárosában, Tallinnban versenyeztek, ott a magyarok közül Kun Anna menetelt a legtovább, a nyolcaddöntőig jutott. Muhari Eszter egy körrel hamarabb szállt ki, Büki Lili, Kardos Edina és Tóth Jázmin pedig a főtábla első fordulójában kikapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!