Vívó-vk - Hatodik a női párbajtőrcsapat Kazanyban

Sport, 2021.03.23

A hatodik helyen végzett a Szász-Kovács Emese, Kun Anna, Muhari Eszter, Büki Lili összeállítású csapat a párbajtőrözők kazanyi világkupaversenyén.

A magyarok hétfőn könnyedén verték az indiaiakat, majd magabiztosan az amerikaiakat, ezzel negyeddöntőbe jutottak. A legjobb nyolc együttes kedden folytatta a küzdelmeket. A magyar válogatott előbb kikapott a világranglistán harmadik lengyelektől, pedig hét pár után még hat tussal vezetett, majd egyetlen találattal nyert az észtek ellen, végül pedig vereséget szenvedett az olaszoktól. A magyarok ellenfelei közül a lengyel, az amerikai, az olasz és az észt csapat részt vehet az olimpián.

A kazanyi vk-n 25 együttes indult a női versenyben.

Az már a kvalifikációs sorozat utolsó, oroszországi párbajtőr vk-versenye előtt biztos volt, hogy a magyar női válogatott nem kerülhet be a tokiói mezőnybe, és egyéniben sem áll senki kedvező pozícióban, így ebben a szakágban az április végi, madridi, európai pótkvalifikációs versenyen lesz lehetősége az elnökség által kijelölt vívónak harcba szállni a kvótáért, ami a győzelemért jár. Azon a viadalon már csak olyan nemzetek egy-egy képviselője vehet majd részt, amelyek addig nem jutottak kvalifikációhoz a fegyvernemben.

A Siklósi Gergely, Rédli András, Berta Dániel, Andrásfi Tibor összeállítású férfiválogatott kedden már nem léphetett pástra, mert hétfőn a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen egy tussal alulmaradt a kínaiakkal szemben. Ezzel eldőlt, hogy csapatként a magyarok nem szerezhetnek olimpiai kvótát. Egyéniben viszont Siklósi részt vehet majd a tokiói játékokon.


Eredmények:

női csapatverseny:

-----------------

hétfőn vívták:

a 32 között:
Magyarország-India 45-21

a 16 között:
Magyarország-Egyesült Államok 45-37

kedden vívták:

negyeddöntő:
Lengyelország-Magyarország 36-31

az 5-8. helyért:
Magyarország-Észtország 35-34

az 5. helyért:
Olaszország-Magyarország 36-27


férfi csapatverseny:

--------------------

hétfőn vívták:

a 32 között:
Magyarország-Üzbegisztán 36-28

a 16 között:
Kína-Magyarország 29-28

a 9-16. helyért:
Németország-Magyarország 45-44

a 13-16. helyért:
Magyarország-Izrael 45-36

a 13. helyért:
Dánia-Magyarország 45-30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!