TV műsor

Vívó-vk - Kreiss Fanni a nyolcaddöntőig jutott a dohai tőr Grand Prix-n

Sport, 2021.03.28

Kreiss Fanni a 13. helyen végzett a dohai tőr Grand Prix női versenyében.

A női mezőnyben a magyarok közül egyedül ő került fel a főtáblára, mégpedig nagyon magabiztosan, a selejtezőben veretlenül zárva közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. Ott vasárnap 15-14-re verte az orosz Krisztina Szamszonovát, 15-12-re az amerikai Sabrina Massialast, majd 15-14-re kikapott a 2018-ban vb-ezüstérmes francia Ysaora Thibustől - a viadal honlapja szerint.

A magyar női tőrválogatott már tavaly kiharcolta az olimpiai részvétel jogát, így az idénre halasztott tokiói játékokon egyéniben is a maximálisan engedélyezett három versenyző léphet majd pástra.

Férfi tőrben Szemes Gergő vívhatott a dohai főtáblán, ő az első fordulóban 15-9-es vereséget szenvedett a lengyel Leszek Rajskitól.

A magyar férficsapat nem jutott ki az olimpiára, és egyéniben sem áll senki tokiói részvételt érő pozícióban, így ebben a szakágban az április végi, madridi, európai pótkvalifikációs versenyen lesz lehetősége egy vívónak harcba szállni a kvótáért, amely a győzelemért jár. Azon a viadalon már csak olyan nemzetek egy-egy képviselője vehet majd részt, amelyek addig nem jutottak kvalifikációhoz a fegyvernemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!