Vizes Eb - Holló Balázs ezüst-, Zombori Gábor bronzérmes és olimpiai szintes

Sport, 2024.06.17

Holló Balázs ezüst-, Zombori Gábor pedig bronzérmet nyert, utóbbi ráadásul honfitárását követve teljesítette az olimpiai szintet 400 méter vegyesen a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek hétfői nyitónapján.

A két magyar az első két idővel várta a finálét, Holló ráadásul az előfutamban teljesítette az olimpiai szintet. A fináléban aztán szinte végig fej fej mellett úsztak, azonban a görög Aposztolosz Papasztamosz mellen nagyon ellépett tőlük, amit a két magyar nagy hajrája ellenére sem tudott behozni.

Ugyanakkor Zombori nem sokkal Holló (4:11.51) után csapott célba, és 4:11.70 perces idővel - amely kereken egy másodperccel jobb, mint egyéni legjobbja, amivel áprilisban majdnem olimpiai szintet úszott - könnyedén teljesítette az ötkarikás elvárást (4:12.50).

"Abban bíztam, hogy Balázs és köztem dől el majd a végén az arany, de a görög nagyon elment mellettem. Összességében nagyon jó volt, hogy egymás mellé kerültünk, így remekül tudtunk versenyzeni. Az Európa-bajnokságra a legjobb nevezési idővel jöttem, így az érem és az olimpiai szint alapelvárás volt magamtól" - nyilatkozta az MTI-nek Zombori.


Eredmények:

férfi 400 m vegyes, Európa-bajnok:

-----------------------------------
Aposztolosz Papasztamosz (Görögország) 4:10.83
2. HOLLÓ BALÁZS 4:11.51
3. ZOMBORI GÁBOR 4:11.70
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!