Vizes Eb - Kós és Jászó 50 méter háton, Békési 200 méter mellen döntős

Sport, 2024.06.20

Négy magyarból három biztosította helyét a fináléban a belgrádi úszó Európa-bajnokság csütörtöki középdöntőiből.

Női 100 méter pillangón Ugrai Panna egyéni csúcsától (58.93 mp) nem sokkal elmaradva, 59.10 másodperces idővel futamában a hatodik lett, összesítésben pedig a 13. helyen fejezte be szereplését.

Férfi 50 méter háton délelőtt az előfutamból Kós Hubert (24.96 mp) és Jászó Ádám (25.33) is egyéni csúccsal jutott tovább, a két magyar ezúttal is azonos futamban kapott helyet. Kós fél órával a 100 méter pillangó fináléja után - ahol ezüstérmet nyert - még vélhetően fáradtabb volt, így 25.07-tel csapott célba, Jászó viszont újabb, ezúttal óriási egyéni csúccsal, 24.97-tel zárt. A pénteki fináléban mindketten ott lesznek, a hatodik és a nyolcadik idővel.

"Úgy néz ki, az első ötven akkor meg is van, már csak a másikat kell hozzátennem. Mindenesetre nagyon boldog vagyok az egyéni csúcs miatt, és hogy életemben először leszek egyéniben Eb-döntős" - nyilatkozta az MTI-nek Jászó, akinek 100 méter háton van olimpiai szintje és az a fő száma.

Női 200 méter mellen Békési Eszter a délelőtti idejét (2:30.63 perc) jelentősen felülmúlva, 2:27.77-es idővel futammásodikként egyből bejutott a fináléba, ahol a hatodik legjobb eredménnyel rendelkezik.

"A délelőtti borzalmas volt, húsz perccel korábban érkeztem a last call roomba, ahol körülbelül ötven fokban ücsörögtem, most nem követtem el ezt a hibát és egy kicsit kellemesebb az idő. Az elmúlt években mindig rágörcsöltem a jó eredményre, de ezt már levedlettem, a holnapi egy örömúszás lesz" - nyilatkozta Békési, aki 4x100 méteres vegyes vegyesváltó tagjaként bronzérmes volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!