Vizes Eb - Kovács és Burián Rómában még megpróbál bekerülni az olimpiai csapatba

Sport, 2024.06.21

Bár úgy tűnt, a Belgrádban zajló úszó Európa-bajnokságon mind a férfiaknál, mind a nőknél eldőlt, ki indulhat majd az olimpián 200 méter háton, Kovács Benedeknek és Burián Katalinnak lesz még egy lehetősége.

Sós Csaba szövetségi kapitány az M4 Sportnak elárulta, hogy a két versenyző elutazik Rómába, ahol péntektől vasárnapig rendezik meg a 60. Sette Colli elnevezésű hagyományos nemzetközi viadalt.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács - akinek a februári dohai világbajnokság előtt volt egy combizomszakadása, ami miatt két hónapig nem edzhetett - a hazai ötkarikás rangsorban a harmadik helyen áll, őt és a második Telegdy Ádámot 28 századmásodperc választja el egymástól (1:55.57 és 1:55.85). Kovács a szám belgrádi fináléjában negyedik lett (1:56.13), míg honfitársa nyolcadikként zárt (2:01.30).

Burián ugyancsak harmadik a hazai versenyben Szabó-Feltóthy Eszter (2:08.85) és Molnár Dóra (2:09.82) mögött. Burián a szerb fővárosban csak egyszer úszta le a számot, mivel mindkét riválisa megelőzte őt az előfutamban, a döntőben végül Molnár ezüst-, Szabó-Feltóthy bronzérmet nyert.

Az olimpiai kvalifikációs időszak végéig, azaz vasárnapig tartó római viadalon, a legendás Foro Italicóban több magyar úszó is indul majd, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint Verrasztó Dávid.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!