Vizes Eb - Németh Nándor ezüstérmes 100 méter gyorson

Sport, 2024.06.19

Németh Nándor egyéni csúccsal ezüstérmet nyert szerdán 100 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Az előzetes eredmények alapján óriási döntőre lehetett számítani, mivel a legjobb idővel a korábbi világcsúcstartó román David Popovici várta a futamot, a hazaiak kedvencét Andrej Barnát és a világbajnoki bronzérmes Németh Nándor csak egy századmásodperc választotta el, a negyedik Milák pedig olimpiai szintet érő teljesítménnyel került be.

Féltávnál Németh fordult elsőként, Popovici azonban a második hosszon ellépett és a világcsúcstól mindössze nyolc századra elmaradva diadalmaskodott. Németh egyéni csúccsal, Milák országos rekordjától mindössze két századdal elmaradva, 47.49 másodperccel lett második, a 200 méter pillangó olimpiai bajnoka 48.41-gyel hatodikként zárt.

"Továbbra is értetlenül állok az egész előtt, azért is vállaltam erre az Eb-re csak ezt a számot és két váltót, hogy ne vigyem túlzásba és hétfőtől bele tudjak állni azokba az edzésekbe, amik az időszaknak megfelelnek. Nagyon boldog vagyok, nyilván a cél, hogy ebből még lefaragjunk, elvileg a formába hozásnál néhány tizedet ilyenkor még lehet szerezni" - nyilatkozta Németh, aki az elmúlt két hónapban többször is betegséggel küszködött, és saját elmondása szerint közel sem százszázalékos állapotban érkezett a kontinensviadalra.Eredmények:

férfi 100 m gyors, Európa-bajnok:

---------------------------------
David Popovici (Románia) 46.88 másodperc
2. NÉMETH NÁNDOR 47.49
3. Andrej Barna (Szerbia) 47.66
...6. MILÁK KRISTÓF 48.41
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!