Vizes Eb - Szabó-Feltóthy Eszter és Molnár Dóra is döntős 200 méter háton

Sport, 2022.08.11

Szabó-Feltóthy Eszter a második, Molnár Dóra a negyedik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.    

Szabó-Feltóthy - aki a harmadik idővel várta az elődöntőt - egyéni legjobbjától (2:09.62 p) nem sokkal elmaradva, 2:09.80 perces idővel került a fináléba. A futam után elmondta, úgy érkezett az Eb-re, hogy megközelítse korábbi csúcsformáját, ez az idő alapján úgy tűnik, sikerül, és ugyan kiúszta magát, a fináléra maradt még benne.

A 16 éves Molnár - aki a hazai rendezésű világbajnokságon a hetedik volt ebben a számban, múlt hónapban pedig aranyat nyert a bukaresti junior Eb-n - a délelőtti előfutamban a legjobb időt (2:09.53 p) úszta, ami nem sokkal maradt el egyéni csúcsától (2:09.34 p). Az elődöntőben ugyan valamivel lassabb volt, de 2:09.88 perces ideje így is simán finálét ért.

A tinédzser magyar úszó elmondta: úgy, hogy délelőtt a 4x200 méteres gyorsváltóban is úszott, eléggé elfáradt, de a holnapi finálé előtt lesz ideje pihenni egy nagyot és várja a küzdelmet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!