Vizes vb 2022 - Hungler Szabina 17. a szinkronúszók egyéni szabadprogramjában

Sport, 2022.06.20

Hungler Szabina a 17. helyen végzett a szinkronúszók egyéni szabadprogramjának selejtezőjében hétfőn a Margitszigeten zajló világbajnokságon.

A 21 éves magyar versenyző a Gladiátor című Oscar-díjas film egyik betétdalára mutatta be gyakorlatát, amelyet a bírók 75,8667 ponttal jutalmaztak.

Hungler Szabina a selejtezőt követően elmondta, nem volt könnyű, hogy a 29 fős mezőnyből utolsóként szólították, mert már kora reggel elkezdték a bemelegítést. Hozzátette, az egyesületükben egy korábbi csapattársa szólózott erre a dalra, ami nagyon tetszett neki, és "ki tudta adni magát" benne.

A 12-es döntőbe a legmagasabb pontszámmal (94,5667) a japán Inui Jukiko jutott.

Az egyéni szabadprogramban a versenyzőknek két és fél percük (plusz-mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más "rokon sportágakkal" ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a "menet közben" bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése alapján történik a pontozás. Az egyéni szabadprogramban rendkívül sűrű a mezőny, ráadásul itt mindenki azt mutathatja be, amiben kiemelkedik.

A sportág egyeduralkodói az oroszok, ők viszont az ukrajnai háború miatt nem vehetnek részt a világbajnokságon. A legutóbbi, 2019-es vb-n kizárólag a highlight kűrben győzött más nemzet képviselője, ebben a számban ugyanis akkor nem volt orosz induló.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!