Vizes vb 2022 - Németh Nándor országos csúccsal döntős 100 méter gyorson

Sport, 2022.06.21

Németh Nándor 47.69 másodperccel új országos csúccsal megnyerte a 100 méter gyors döntőjéért rendezett szétúszást kedden este a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Az olimpiai nyolcadik helyezett magyar sportoló az elődöntőben az olasz Lorenzo Zazzerivel azonos, 47.96 másodperces eredménnyel lett holtversenyben nyolcadik, így az eredeti program végén a két versenyzőnek össze kellett csapnia egymással a szerdai fináléba kerülésért.

Komoly izgalmakra volt kilátás a szétúszásban, Németh azonban már a rajtból jobban jött el, majd folyamatosan növelte előnyét és nagy fölénnyel nyert. Ráadásul nem csupán az olasznál, hanem saját korábbi keddi idejénél, sőt a tokiói olimpia elődöntőjében úszott 47.81 másodperces országos rekordjánál is lényegesen gyorsabb volt.

"Kicsit megnehezítettem a saját dolgomat, mert ha ezt az időt megúszom már az elődöntőben, akkor erre nem lett volna szükség. Úgy voltam vele, hogy 2018 óta mindig döntős voltam ebben a számban, ezt nem szabad odaadnom" - mondta az M4 Sportnak a szétúszás után Németh.

A BVSC 22 éves versenyzője hozzátette, próbált erősebben kezdeni, aztán pedig "a hihetetlen közönség előtt nem tudott megállni".

"A döntőben bármi lehet, azon leszek, hogy a nyolcas pályáról meglepetést okozzak" - tekintett előre a fináléra Németh Nándor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!