Vizes vb 2022 - Papp Dániel: rendkívüli, hogy ennyi idő alatt professzionálisan összeállt a vb és a közvetítés is

Sport, 2022.06.25

Beugróként rendkívüli teljesítményként értékelte a magyarországi vizes világbajnokság rendezését az eddig eltelt időszak alatt Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója..

"Óriási ez a teljesítmény. Először az országunk és a vizes vb szervezői előtt hajtsunk fejet, utána jöhetnek természetesen a mi kollégáink is" - fogalmazott az MTVA vezérigazgatója, aki szombaton az - olasz sikerrel zárult - 4x100-as férfi vegyesváltó ünnepélyes eredményhirdetésénél virágcsokrot adott át az érmeseknek. "Rendkívüli dolog, hogy ennyi idő alatt ilyen professzionálisan összeállt ez a világbajnokság és a közvetítés is."

Papp Dániel kiemelte: előre tudtak lépni a korábbi világbajnoksághoz képest, példaként megemlítette, hogy több kamera állt rendelkezésükre emiatt például tudták követni az úszókat a melegítő medencénél is.

"Ez egy nagyon profi teljesítmény" - szögezte le.

Eredetileg májusban Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet tavalyról halasztottak el, de a nemzetközi szövetség (FINA) február elején közölte, hogy az eseményt tovább halasztják, és Fukuoka 2023-ban lesz házigazda, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. Február 7-én aztán azt is bejelentette a FINA, hogy az újonnan kiírt 2022-es vb-nek Budapest lesz a házigazdája, illetve központja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!