Vizes vb 2022 - Újságírókat díjazott az AIPS

Sport, 2022.06.24

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) pénteken ünnepélyes keretek között díjazta a magyarországi vizes világbajnokságon dolgozó médiamunkatársak prominens tagjait, három magyar is kapott elismerést.     

Az eseményen azon újságírók munkáját ismerték el, akik pályafutásuk során legalább tíz világbajnokságról tudósítottak, tanújelét adva az adott sportág iránti szakmai elkötelezettségüknek, kitartásuknak.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédében külön gratulált a világbajnokság szervezőinek, mint mondta, az esemény már most rendkívül sikeres. Elismerését fejezte ki a díjazottaknak, legfőképpen a három magyar érintettnek.

A magyarok közül emlékplakettet vehetett át Csurka Gergely újságíró, aki az 1994-es római világbajnokság óta mindegyik vizes vb-ről tudósított, Szántó Dávid, aki jelenleg a világbajnokság szervezőbizottságának operatív vezetője, valamint Kisbenedek Attila fotós.

Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke újra köszönetet mondott a szervezőbizottságnak azért, hogy a magyarok mindössze négy hónap alatt lehetővé tették a 19. vizes világbajnokság megtartását a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború árnyékában.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, a szervezőbizottság tagja - aki PHD diplomamunkájában foglalkozott a média és a sport kapcsolatával - kiemelte, hogy a versenyzőknek és az újságíróknak csapatot kell alkotniuk annak érdekében, hogy "láthatóak" legyenek. Hangsúlyozta, a világ változik, a közösségi média és az online portálok megjelenésével a felkészült újságírókra talán még jobban szükség van, mint bármikor.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, egy felmérés szerint a magyar emberek 68 százaléka figyelemmel követi a vizes világbajnokság eseményeit, ez pedig részben az újságíróknak is köszönhető. Hozzátette, ahhoz, hogy a szurkolók beláthassanak az eredmények mögé, a kitüntetettekhez hasonló, megfelelő tudással felvértezett újságírókra van szükség, akik az "öröm- és a bánatkönnyekről" egyaránt beszámolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!