Vizes vb - A 24. helyen zárt a magyar kettős a szinkronúszók szabadprogramjának versenyében

Sport, 2023.07.18

Nem jutott döntőbe a Barbócz Blanka, Bastianelli Angelika kettős a szinkronúszó párosok szabadprogramjának versenyében a fukuokai vizes világbajnokságon.

A 37 duót felvonultató mezőnyben a 15 éves magyar versenyzők 135,5583 pontot kaptak a kűrjükre, ami elmarad a júniusi, lengyelországi Európa Játékok selejtezőjében elért eredményüktől (147,2792) Most összesítésben a 24. helyen végeztek.

"Kicsit izgultunk, mert szerettük volna alappontszám nélkül lehozni a kűrünk, de végül az egyik értékelésben ezt kaptuk. Nem örülünk neki, de nagyon kritikusak a bírók, és sokan kaptak hasonló büntetést" - nyilatkozta az MTI-nek Bastianelli Angelika. Barbócz Blanka megjegyezte, valószínűleg az egyik forgásnál volt a megengedetthez képest rosszabb szögben a lábuk, ezen javítaniuk kell a jövőben.

A két fiatal versenyző kijelentette, a fő céljuk, hogy ott legyenek a 2028-as Los Angelesi-i olimpián.

A magyar páros sokat nem pihenhet a világbajnokságot követően, ugyanis két hét múlva utaznak Madeirára a junior Európa-bajnokságra, ahol hasonló korú versenyzőkkel mérik majd össze tudásukat.

Árkovics Petra szövetségi kapitány az M4 Sportnak elmondta, bár kissé izgultak, összességében jól teljesítettek tanítványai, ugyanakkor azt látni kell, hogy a világbajnokságon bemutatott elemek még nagyon megterhelik a juniorokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!