Vizes vb - Harmadszor világbajnok női toronyugrásban a kínai tinédzser

Sport, 2023.07.19

Sorozatban harmadik világbajnoki címét nyerte a kínai Csen Jü-hszi női toronyugrásban a fukuokai vizes világbajnokságon.

A még mindig csak 17 éves sportoló a szerdai döntőben, akárcsak egy évvel ezelőtt Budapesten, honfitársát, a 16 esztendős Csüan Hung-csant megelőzve diadalmaskodott. Utóbbi a 2021-es, tokiói olimpián nyert hazai riválisa előtt, akivel szinkrontoronyugrásban közösen egy évvel ezelőtt és már itt is diadalmaskodtak a vb-n.

Csen legrosszabb pontszáma ezúttal az első sorozatban kapott három kilences volt, ezen kívül csak 9,5, illetve 10 pontokkal díjazták teljesítményét. A döntő legjobb ugrását azonban nem ő, hanem Csüan mutatta be, aki negyedik kísérletére - hátra három és fél szaltó felhúzott térdekkel - 99 pontot gyűjtött be, minden bírótól a maximális 10-est kapta.

Az ázsiai ország versenyzői évek óta minden aranyérmet bezsebelnek. A kínaiak a 2017-es, budapesti vb óta legyőzhetetlenek műugrásban. Legutóbb a magyar fővárosban, hat éve fordult elő velük, hogy nem nyertek olyan számban, amelyben volt versenyzőjük.


Eredmények:

műugrás, női toronyugrás, világbajnok:

--------------------------------------
Csen Jü-hszi (Kína) 457,85 pont
2. Csüan Hung-csan (Kína) 445,60
3. Caeli McKay (Kanada) 340,25
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!