Vizes vb - Kapás és Jakabos sem jutott döntőbe 200 méter pillangón

Sport, 2023.07.26

Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna sem jutott döntőbe 200 méter pillangón a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek negyedik napján.

A két magyar közül elsőként a kilencedik világbajnokságán szereplő Jakabos ugrott medencébe, a délelőtt úszott idején (2:10.73) alaposan rontott, így 2:11.23 másodperccel a 15. helyen zárt.

Ezt követően Kapás, a szám 2019-es kvangdzsui világbajnoka következett, aki az előfutamból 2:10.18 perces idővel jutott tovább. Az 1-es pályán úszó magyar versenyző szokásához híven lassabban kezdett riválisainál, ezúttal azonban híres hajrája sem volt az igazi, így 2:09.56 perccel futamában az utolsó, összesítésben a 13. lett.

"Ez az időeredmény nem tükrözi azt a tudást, ami bennem van. Már a reggeli úszás is összezavart egy kicsit, az edzőm Virth Balázs is mondta, hogy nagyon összevissza volt a dolog. Ez rengeteg energiámat felemésztette, ami bennem maradt egész nap" - nyilatkozta Kapás, aki az MTI felvetésére megjegyezte, nagyon bízik benne, hogy ez csak egy döccenő volt a Párizsba vezető úton.

"Egyelőre nem is nagyon tudok többet mondani, nyilván azon leszek majd, hogy orvosoljuk ezt a dolgot" - fűzte hozzá Kapás Boglárka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!