Vizes vb - Kozma Dominik hetedik 200 méter gyorson

Sport, 2019.07.23

Kozma Dominik hetedik helyen végzett 200 méter gyorson a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek második, keddi napján.

A 28 éves magyar versenyző - aki két évvel ezelőtt hatodik volt ebben a számban a Duna Arénában - az előfutamból a nyolcadik helyen jutott tovább 1:46.55 perces eredménnyel, majd az eldöntőben javított, 1:45.57-es ideje hatodik volt a mezőnyben, azaz a 7-es pályát kapta.

A rajt után Kozma nagyon bekezdett, előbb a harmadik, majd fél távnál negyedik helyen fordult. A favoritok ugyanakkor ekkor kezdték meg a hajrát, s az utolsó ötvenhez érve a magyar úszó hatodik helyre esett vissza, végül pedig nyolcadikként csapott a célba 1:45.90 perces idővel.

Elsőre úgy tűnt, a számot a litván Danas Rapsys nyerte a kínai Szun Jang előtt, de a győztest kizárták, a közönség nem kínai része pedig hangosan fejezte ki nemtetszését. Az immár 11-szeres világbajnok Szun eddig sem volt közönségkedvenc doppingbotrányai miatt, most viszont még inkább negatív figurája lett a világbajnokságnak.

Rapsys kizárása miatt Kozma egy helyet előrelépve hetedik lett.

"Ezt elrontottam, nem úsztam annyira nyugodtan százötvenig, mint amennyire szerettem volna. Pedig a harmadik ötvennél még mondtam is magamnak, hogy van még idő, de elforgácsoltam magam. Nem sikerült azt a hosszútempós, erős úszást hozni, amit tudok. Legközelebb nem fordul elő, olimpiai döntőre ez is jó" - nyilatkozta Kozma.


Eredmények:

200 m gyors, világbajnok:

-------------------------
Szun Jang (Kína) 1:44.93 perc
2. Macumoto Kacuhiro (Japán) 1:45.22
3. Martin Maljutyin (Oroszország) 1:45.63
...7. KOZMA DOMINIK 1:45.90
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!