Vizes vb - Márton egyéni csúccsal döntős, Pádár olimpiai szintes

Sport, 2023.07.25

Márton Richárd 200 méter pillangón egyéni csúccsal a hatodik helyen került döntőbe, míg 200 méter gyorson Pádár Nikolett ugyan lemaradt a fináléról, de élete legjobbjával teljesítette az olimpiai szintidőt a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek harmadik napján.

A két elődöntős magyar közül elsőként Pádár ugrott medencébe, a 17 esztendős versenyző délelőtt, egyéni csúcsát (1:57.99) megjavítva, 1:57.35 perccel - nem sokkal elmaradva az 1:57.26-os olimpiai szinttől - nyolcadikként ment tovább. A fiatal magyar úszó tovább tudott faragni egyéni legjobbjából, ráadásul az 1:56.55 perces idejével könnyedén biztosította helyét Párizsban is.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megúsznom az olimpiai szintet, most már biztos, hogy ott leszek jövőre. Ez egy hatalmas idő, hiszen egy másodperccel rosszabbal jöttem ide. Tavaly még a középdöntőig sem jutottam el, egyre tapasztaltabb vagyok, jövőre én is ott leszek a döntőben" - nyilatkozta könnyek között Pádár, aki hat századdal maradt le a fináléról és végül a tizedik lett.

Őt Márton követte, aki a délelőtti előfutam után azt jósolta, hogy egyéni legjobbjával bekerülhet a 200 méter pillangó fináléba. Az általa kitűzött feladatot teljesítette, hiszen 1:54.54 perccel csapott célba, ezzel megjavította a tavalyi római Európa-bajnokságon úszott 1:54.78 perces csúcsát. Akkor ez ezüstérmet ért Milák Kristóf mögött a Foro Italicóban, most a hatodik helyen került be a világbajnoki döntőbe, amelyet magyar idő szerint szerdán 13.53 órakor rendeznek.

"Az első százötvenet nagyon megküldtem, mentem előre, mint az őrült, az utolsó tíz méteren látszódott is, hogy egyre gyengébbek a tempóim, de próbáltam kitartani" - mondta az MTI-nek Márton, aki a fináléval kapcsolatban megjegyezte, először egy nagy alvásra és evésre van szüksége, és ha a reggeli ébredéskor nem fáj semmije, akkor célba veszi az 1:54 perc alatti időt.

"Korábban már elmondtam, hogy csak szeretnék bekerülni a döntőbe, és élvezni, szerintem bőven túlteljesítettem már" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!