Vizes vb - Ötödik a 4x100 méteres férfi gyorsváltó, világcsúcs a kínaiaknál

Sport, 2024.02.11

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám összeállítású magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó az ötödik helyen végzett a dohai világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A nap egyetlen magyar érdekeltségű fináléját a nyolcadik idővel (3:14.73 perc) várta a staféta, amelynek sorrendjén változtatott Sós Csaba szövetségi kapitány, így elsőként a korábbi országos csúcstartó Németh állt rajtkőre.

A BVSC olimpiai döntőse a 8-as pályán egész kiváló, 47.89 másodperces idővel (47.47 Milák Kristóf országos csúcsa) a második helyen váltott Szabóval, aki egy helyet csúszott csak hátra. Mészáros ötödikként adta át a terepet a fantasztikus reakcióval váltó Jászónak, aki végül kiváló sprinttel megtartotta ezt a pozíciót.

A számot a kínaiak nyerték úgy, hogy az első úszó, Pan Csan-Le 46.80 másodperces idővel megdöntötte a román David Popovicinek a 2022-es római Európa-bajnokságon úszott 46.86-os világcsúcst.

"Az elején azt a 46.8-at nem igazán sikerült elkapni, de szerintem ez volt a lehető legjobb felállás. Egy kicsit el tudtam menni a szerbtől, ezáltal nyílt vizet tudtam adni a többieknek, és így még az is jó volt, hogy a szélén úsztunk, kimaradhatunk a középen zajló harcból. Összességében elégedettek lehetünk ezzel az ötödik hellyel" - nyilatkozta a futamot követően a jókedvű Németh Nándor.

Jászó Ádám egészen szenzációs, 10 századmásodperces idővel váltott, mint megjegyezte, a csapatban egyáltalán nem érezte a terhet: "Próbáltam csakis magamra figyelni, nagyon fájt már a vége, de végig az volt a szemem előtt, hogy minél előrébb tudjunk végezni."


Eredmények:

férfi 4x100 m gyorsváltó, világbajnok:

---------------------------------------
Kína (Pan Csan-Le - 46.80 világcsúcs, Ji Hszin-csie, Csang Csan-sou, Vang Hao-jü) 3:11.08 perc
2. Olaszország (Alessandro Miressi, Lorenzo Zazzeri, Paolo Conte Bonin, Manuel Frigo) 3:12.08
3. Egyesült Államok (Matt King, Shaine Casas, Luke Hobson, Carson Foster) 3:12.29
....5. NÉMETH NÁNDOR, SZABÓ SZEBASZTIÁN, MÉSZÁROS DÁNIEL, JÁSZÓ ÁDÁM 3:13.66
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!