Vizes vb - Szabó, Szabó-Feltóthy és Burián sem jutott döntőbe

Sport, 2023.07.28

Szabó Szebasztián 50 méter gyorson, Szabó-Feltóthy Eszter és Burián Katalin pedig 200 méter háton maradt le a döntőről a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján.

Az elődöntőkben érdekelt magyarok közül elsőként Burián ugrott medencébe, a 28 éves magyar versenyző a délelőtti előfutamát "kicentizte", 2:11.94 perccel éppen továbbjutott a 16. helyen. Burián végül nem sokat javult, 2:11.47-es ideje a 12. helyre volt elég.

"Nem tudom mi történik, ugyanolyan keményen edzem, mint korábban, mégis nagyon távol vagyok. Érthetetlen számomra, olyan időket úsztam itt edzésen, amik alapján nem tudtam volna elképzelni, hogy ne ússzak 2:08 perc körül. Most rendbe kell tennem magam, mert ha jövőre is így megy, akkor én...." - nyilatkozott az MTI-nek Burián.

Ezt követően jött az áprilisi országos bajnokságon az olimpiai szintet már teljesítő Szabó-Feltóthy Eszter, akinek 2:10.38 perces ideje a kilencedik legjobb volt az előfutamban. A magyar versenyző 2:09.90 percre javított, de éppen lemaradt a fináléról, mivel 9. lett.

"Kilencedik nevezési idővel jöttem ide, azaz hoztam a papírformát. Nyilván örült volna a lelkem egy döntőnek, de így is nagyon élveztem az úszást, végre ez az év jó volt" - összegezett az MTI-nek Szabó-Feltóthy.

Szabó Szebasztián 50 méter gyorson a délelőtti előfutamban egyéni legjobbjától (21.60) - amivel tavaly a Duna Arénában negyedik lett - mindössze hét századdal elmaradva, 21.67 másodperccel csapott célba és a második idővel készülhetett a középdöntőre. A győriek kiválósága szemre szinte tökéletesen rajtolt (59 századmásodperc volt a reakcióideje), ezúttal azonban valamit elhibázott, hiszen futamában csak a nyolcadik lett 22.16-tal, összesítésben pedig a középdöntő utolsó helyén végzett, azaz 16. lett.

Petrov Iván, Szabó edzője a futam után elárulta, tanítványának a rajt után, miközben jött fel a víz alól, szétcsúszott a keze, ez pedig ezen a távon végzetes hiba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!