Vízilabda BL - Szivós Márton bízik a Honvéd selejtezős sikerében

Sport, 2023.09.05

Szivós Márton, az EPS-Honvéd férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint nagyon erős ellenfelek várnak együttesére, de bízik abban, hogy tanítványai meg tudják nyerni Hannoverben csoportjukat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és bejutnak a csoportkörbe.

A szakember az M1 aktuális csatornának adott keddi interjújában a többi között arról beszélt, hogy az együttes az utóbbi időben sokat fejlődött, ezt a Magyar Kupa elődöntőjében meg is mutatta, s ugyan 9-6-ra kikapott a későbbi győztes Ferencvárostól, játékosai bátran játszottak, és jó teljesítményt nyújtottak.

A Honvédra ezen a héten komoly feladat vár, a BL-selejtező németországi csoportjában ugyanis csütörtöktől vasárnapig négy meccset kell megvívnia a házigazda Waspo Hannover, a spanyol CN Barcelona, a szerb Crvena zvezda és a görög Apollon Szmirnisz ellen. A csoportkörbe jutáshoz komoly bravúrra lesz szüksége a gárdának, mivel csak az első helyezett kerül fel a főtáblára.

"Nem emelnék ki egy ellenfelet sem, mind a négy nagyon jó. Az ambícióink messze meghaladják a képességeinket" - viccelődött Szivós Márton, utalva a riválisok színvonalára.

A tréner úgy látja, ahhoz, hogy le tudják győzni ellenfeleiket, végig kimagasló teljesítményt kell nyújtaniuk.

"A fizikai felkészítés jól sikerült, azzal probléma nem lesz. Ami nehézséget jelenthet, hogy nagyon közel vannak a mérkőzések egymáshoz. Van, amikor egy nap alatt játszunk kettőt, így pedig sokkal nehezebb készülni az ellenfelekre" - emelte ki a vezetőedző.

A legutóbbi bajnoki szezonban bronzérmes Honvéd csütörtökön a Crvena zvezdával csap össze, majd szombaton előbb reggel a Barcelonával, délután pedig a Szmirnisszel mérkőzik, végül vasárnap a Hannoverrel csap össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!