Vízilabda Eb - Biztosan nem Izraelben lesz a torna

Sport, 2023.11.02

A vizes sportokat tömörítő európai szervezet (LEN) csütörtökön közleményben bejelentette, hogy az előzetes tervektől eltérően a háborús helyzet miatt nem Izraelben rendezik a januári, olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságot.

A Netanyába tervezett tornáról a LEN képviselői és az izraeli szövetség vezetői tárgyaltak, és arra a megállapításra jutottak, hogy lehetetlen lesz biztonságosan megszervezni a kontinensviadalt a városban.

A mostani Eb-vel kapcsolatban korábban az októberi időpont és a tel-avivi helyszín is felmerült már, de márciusban végül úgy határoztak, hogy a torna január 3. és 16. között lesz.

A LEN közölte: a későbbiekben hozza nyilvánosságra, hogy miként alakul a dohai világbajnoki kvalifikáció. A csütörtöki közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy egyáltalán sor kerül-e jövőre az Eb-re.

A világbajnoki címvédő férfiak Georgiával, Olaszországgal és Görögországgal szerepelnének azonos négyesben, míg a nők a hollandokkal, a horvátokkal és ugyancsak a görögökkel találkoznának a csoportkörben.

Az eredeti kiírás szerint a viadalon egy-egy párizsi indulási jog talál gazdára, de a magyar férfiak a nyári, fukuokai vb-címükkel már megszerezték a kvótát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!