Vladan Matic: folyamatosan hazavittem a munkát, egy hónapja már nem tudtam aludni

Sport, 2021.10.25

A múlt héten lemondott Vladan Matic, aki 2014 óta volt a Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője.

Vladan Matics A döntés okairól nyilatkozott a Webrádiónak, amelyben természetesen szerepet játszottak az AEK Athén és a NEKA elleni vereségek, de elmondása szerint régebb óta érlelődött benne a gondolat, és ezek a fiaskók csak az utolsó szögek voltak a koporsóban. Az interjúban azt is elmondja, mik a jövőbeli tervei.

WR: Amikor év elején beszélgettünk, a MOL bejelentése után, jelezted, hogy az idei csapattól azért csodákat még ne várjunk. Ráadásul nem csak szűk a keret, hanem sérült játékosok is vannak benne. Ezért mondható talán az, hogy meglepő kicsit a döntésed.

V. M.: Inkább betegségek voltak most a keretben, nem sérülések, de attól a helyzet ugyanaz, nem lehet a kieső játékosokat megfelelően pótolni. Ez az elhatározás régebb óta érlelődött bennem. Azt vettem észre, hogy nem tudtam a játékosokból kihozni a maximumot. A keretünk évről-évre gyengébb és szűkebb volt, persze mindig az volt, hogy csak ezt az évet bírjuk ki, de én ebbe most belefáradtam, elfáradtam.

WR: Mindennek ellenére azért egy picit csodálkozom. Hiszen a szezon eleji interjúnk során is azt mondtad, hogy mivel a MOL már az igazolások lezárulta után lépett be, mint támogató. Tehát azt, hogy esetlegesen nem jönnek az eredmények, lehetett kalkulálni.

V. M.: Ez valóban így van, a MOL mentőövet dobott nekünk, a csapatnak, és valóban ki kellett volna várni ezt az évet, de nem bírtam. Az a baj, hogy olyan edző vagyok, aki hazaviszi a munkát. Hiába mondták nálam tapasztaltabb kollégák, hogy ezt nem szabad, én ilyen ember vagyok. Nem tudtam megnyugodni, mindig az járt a fejemben, hogy mit hogyan kellene csinálni, mit ronthattunk el, és éppen ezért az utolsó egy hónapban nem is aludtam. Az már csak egy plusz dolog volt, hogy a csípőm is fáj már hosszú ideje, nem tudtam a munkát élvezni, mindig ideges voltam.

WR: Akkor nem is annyira az utolsó két vereség, az AEK Athén és a NEKA ellen volt az indok?

V. M.: Az már csak az utolsó két szög volt a koporsóban. Az idő majd megmutatja azt, hogy ezt a csapatot én nem tudtam összerakni, bár az előző két évben ez sikerült, vagy pedig tényleg gyengébb most az együttes. Az is közrejátszott, hogy kettős terhelés alatt van ez a gárda. Más lenne a helyzet, hogy ha csak a hazai pontvadászatra kellett volna koncentrálni, de a kedd-péntek ritmusra még nem volt felkészülve a Tatabánya, egy ilyen szűk kerettel, sérülésekkel, betegséggel biztosan nem.

WR: Mik a jövőbeli tervek?

V. M.: Most egy kicsit lenyugszom, az egészségemet is rendbe kell tenni. Rövid távra tervezek, csípőműtétre fogok bejelentkezni, legalábbis egyelőre az egyik oldalon. Ha jön egy olyan ajánlat, ami érdekel, akkor a későbbiekben szívesen visszamegyek edzősködni, de leghamarabb csak nyártól.

Boros Tamás
(Webrádió)

Címkék

Vladan Matics Grundfos Tatabánya KC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!