Vuelta a Espana - Bernal nem indul, Froome és Carapaz lesz az Ineos összetett menője

Sport, 2020.10.08

Egan Bernal nem indul a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körversenyen, amelyen így az előzetes várakozásoknak megfelelően Chris Froome lesz az Ines Grenadiers csapat kapitánya.

A tavalyi Tour de France-on győztes kolumbiai kerekes részvétele azután merült fel az év utolsó háromhetes viadalán, hogy az idei francia kört hátsérülés miatt a 17. szakasz előtt fel kellett adnia. Bernal a Cyclingnews hírportál szerint végül az újabb megméretés helyett a pihenést és a gyógyulást választotta, hogy minél jobb állapotban legyen a következő évre.

Ez azt jelenti, hogy a brit csapatot - amely a Tour mellett a most zajló Giro d'Italián sem teljesített jól, ugyanis ottani kapitánya, Geraint Thomas bukás miatt ugyancsak feladta a viadalt - a hétszeres Grand Tour-győztes Froome vezeti majd, aki korábban kétszer már megnyerte a Vueltát. A 35 éves britnek ez lesz az utolsó nagy körversenye az Ineosnál, mivel 2021-ben az Israel Start-Up Nation nevű csapatban teker majd. Első számú segítője az ecuadori Richard Carapaz lesz, aki tavaly a Girón diadalmaskodott.

A Vuelta a Espanát október 20. és november 8. között rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!