WestEnd párbajtőr GP - Berta és Peterdi a negyeddöntőig jutott

Sport, 2020.03.08

A magyarok közül Berta Dániel és Peterdi András szerepelt a legjobban a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n: mindketten negyeddöntőbe jutottak, előbbi hetedik, utóbbi nyolcadik lett.

Berta előbb japán, majd olasz vívó ellen volt sikeres, utóbbi győzelem azért különösen értékes, mert Andrea Santarelli tavaly harmadikként zárt a budapesti világbajnokságon. A negyeddöntőért legyőzte az ukrán Volodimir Sztankevicset, és közel állt a bravúrhoz a következő fordulóban is: egy tussal kapott ki a csapatban olimpiai, világ- és Európa-bajnok, egyéniben vb-aranyérmes és háromszoros Eb-győztes francia Yannick Boreltől.

A tavaly bronzérmes Andrásfi Tibor legyőzése után Peterdi a világranglista orosz éllovasát, Szergej Bidát is búcsúztatta, majd az olasz Gabriele Ciminin is túljutott. A negyeddöntőben viszont kikapott a japán Jamada Maszarutól.

A 64-es főtáblára a selejtezőből hat magyar jutott fel, két hazai vívó - Siklósi Gergely és Rédli András - pedig a világranglistás helyezése alapján kiemelt volt, így vasárnap lépett először pástra. A csapatban olimpiai bronzérmes, egyéniben Európa-bajnok, vb-harmadik Rédli szoros asszóban, egyetlen tussal kapott ki első mérkőzésén a francia Nelson Lopez Pourtier-től, a tavaly, Budapesten világbajnok Siklósi viszont sima vereséget szenvedett a 64 között az osztrák Josef Mahringertől.

"Fájdalomcsillapítókkal vívtam, így most nem éreztem azt a térdfájdalmat, amit egyébként még a civil életben is érzek. Jól jött ez a pofon, motivációnak megfelelő. Az utóbbi pár napban éreztem, hogy ez nem lesz az én versenyem, ennek ellenére küzdöttem. Ennyire volt elég" - összegzett Siklósi.

A tokiói olimpiára a magyar férfi párbajtőrcsapat még kiharcolhatja a részvételt a két hét múlva, Buenos Airesben sorra kerülő utolsó kvalifikációs versenyen. Ha ez nem jön össze, Siklósi egyéniben kedvező helyen áll ahhoz a rangsorban, hogy közvetlenül az ötkarikás mezőnybe kerülhessen. Amennyiben ez sem sikerülne, európai zónakvalifikációs versenyen lenne még egy esély.


Eredmények:

a 64 között:
Peterdi András-Andrásfi Tibor 15-12
Berta Dániel-Ito Inocsi (japán) 15-13
Valerio Cuomo (olasz)-Somfai Péter 14-13
Josef Mahringer (osztrák)-Siklósi Gergely 15-7
Nelson Lopez Pourtier (francia)-Rédli András 10-9
Kano Koki (japán)-Bányai Botond 15-10
Andrea Santarelli (olasz) - Osman-Touson Maruán 15-13

a 32 között:
Peterdi-Szergej Bida (orosz) 15-13
Berta-Santarelli 15-11

nyolcaddöntő:
Peterdi-Gabriele Cimini (olasz) 15-12
Berta-Volodimir Sztankevics (ukrán) 15-12

negyeddöntő:
Jamada Maszaru (japán)-Peterdi 15-8
Igor Reizlin (ukrán)-Matteo Tagliariol (olasz) 15-10
Vagyim Sarlaimov (kazah)-Minobe Kazujaszu (japán) 12-11
Yannick Borel (francia)-Berta 15-14

elődöntő:
Jamada-Reizlin 12-11
Borel-Sarlaimov 15-12

döntő:
Jamada-Borel 15-11

A végeredmény: 1. Jamada Maszaru, 2. Yannick Borel, 3. Igor Reizlin és Vagyim Sarlaimov, ...7. Berta Dániel, 8. Peterdi András, ...33. Siklósi Gergely, ...35. Rédli András, ...43. Bányai Botond, ...45. Andrásfi Tibor, ...49. Somfai Péter, ...63. Osman-Touson Maruán


A versenyt az új koronavírus magyarországi megjelenése miatt zárt kapuk mögött rendezték a Ludovika Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!