WestEnd párbajtőr GP - Hat magyar a nők 64-es tábláján

Sport, 2023.03.11

Hat magyar vívó léphet pástra vasárnap a 64-es főtáblán a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix női versenyében.

A 279 fős mezőny - a 16 kiemelt, köztük a világranglistán hatodik Kuna Anna kivételével - a selejtezővel szombaton kezdte meg a küzdelmeket a BOK Csarnokban.

A csoportszakasz után 16 vívó csatlakozott a kiemeltekhez, akik között a hatból hat győzelmet aratott Wimmer Dorina személyében egy magyar volt, majd a maradék 32 helyre direktkieséses asszókon, jellemzően két páharcon keresztül vezetett az út. A hazai vívók közül négy - Kardos Edina, Nagy Kinga, Tóth Jázmin és Gnám Tamara - csatlakozott még a legjobb 64 mezőnyéhez.

A legutóbbi GP-n, Dohában bronzérmes Muhari Eszter, aki a tavalyi, budapesti GP-n második Kun Annához hasonlóan kiemelt lett volna, nem indult, mert az Egyesült Államokban tanul, és ott ezen a hétvégén rendezik az egyetemi bajnokságot.

A nők versenyében 23 magyar indult.

A férfiak selejtezőjét pénteken rendezték, a legjobb 64 között nyolc hazai párbajtőröző szerepelhet.

Vasárnap a főtáblák asszói következnek 8.30 órától. A döntős programra - a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével - 18 órától kerül sor.

A férfiak versenyét a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!