WestEnd párbajtőr GP - Nagy nyolcadik, Siklósi kilencedik

Sport, 2023.03.12

A negyeddöntőig jutó, nyolcadik helyen végző Nagy Dávid szerepelt a legjobban a magyarok közül a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

A magyar fővárosban tavaly ezüstérmes vívó amerikai, kazah és francia ellenfél legyőzésével jutott el a legjobb nyolcig, ahol a harmadik három perc közepéig jól tartotta magát Gaetan Billannal szemben. Mindkét párbajtőröző kivárásra játszott, emiatt a második szakaszban kaptak is figyelmeztetést, de továbbra is maradt az egyenlő állás az együttes találatok révén. Aztán a harmadik három percben a francia adott egylámpás tust, majd növelte előnyét, mert Nagynak nem jöttek be a lerohanó támadásai. Négy tusra nőtt a különbség, amiből a végéig három megmaradt.

A legjobb 16-ig menetelt - kilencedik lett - a 2019-ben ugyanitt, a BOK Csarnokban világbajnok, 2021-ben Tokióban olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, aki az idény során megnyerte a vancouveri vk-t és a dohai GP-t, emellett ötödik volt a heidenheimi vk-n. Ezúttal izraeli és cseh vívó legyőzését követően szoros asszóban, két tussal kikapott az olasz Gabriele Ciminitől.

A novemberi berni világkupán legjobbnak bizonyuló Andrásfi Tibor az első fordulóban kikapott az ukrán Jevgenyij Gorbacsuktól. A Siklósihoz és Andrásfihoz hasonlóan kiemelt, így csak a főtáblán kezdő Koch Máté ugyancsak az első mérkőzése után búcsúzott, mivel egy találattal alulmaradt az olasz Valerio Cuomóval szemben.

Keszthelyi Zsombor és Somody Soma tudott egy-egy asszót nyerni, míg az első kör jelentette a végállomást - Andrásfi és Koch mellett - Bakos Bálintnak és Kovács Gergelynek is.

A férfiak versenyében - amelyet a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző emlékére rendeztek meg - 342 párbajtőröző, köztük 25 magyar indult.


Eredmények:

a 64 között:
Nagy Dávid-Curtis Mcdowald (amerikai) 15-9
Siklósi Gergely-Stanislav Galper (izraeli) 15-13
Keszthelyi Zsombor-Francisco Limardo (venezuelai) 15-9
Somody Soma-Neisser Loyola (belga) 15-14
Mateusz Antkiewicz (lengyel)-Bakos Bálint 11-10
Valerio Cuomo (olasz)-Koch Máté 11-10
Jevgenyij Gorbacsuk (ukrán)-Andrásfi Tibor 15-12
Ruszlan Kurbanov (kazah)-Kovács Gergely 15-11

a 32 között:
Nagy-Kurbanov 15-14
Siklósi-Frantisek Coufal (cseh) 15-7
Cuomo-Keszthelyi 15-13
Yulen Pereira (spanyol)-Somody 15-8

a 16 között:
Nagy-Luigi Midelton (francia) 15-8
Gabriele Cimini (olasz)-Siklósi 15-13

negyeddöntő:
Cimini-Minobe Kazujaszu (japán) 15-13
Cuomo-Volodimir Sztankevics (ukrán) 15-12
Yonatan Cohen (izraeli)-Aymerick Gally (francia) 15-13
Gaetan Billan (francia)-Nagy 15-12
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!