Wimbledon - Bondár Anna is kiesett a selejtezőben

Sport, 2019.06.25

Babos Tímea után Bondár Anna is búcsúzott kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A világranglistán 185. Bondár ezt megelőzően négy alkalommal találkozott keddi ellenfelével, a 27 éves georgiai Ekaterine Gorgodzéval (150.), mérlegük 2-2 volt úgy, hogy utolsó két meccsüket a magyar teniszező nyerte.

A 22 éves Bondár - aki pályafutása során először szerepelhetett Grand Slam-torna selejtezőjében - jól kezdett, 5:3-as vezetésénél a játszmáért adogathatott, ám két szettlabdát is kihasználatlanul hagyott, Gorgodze pedig rövidítésre mentette a szettet. A tiebreakben a magyar játékos 4-1-es előnyben is volt, ennek ellenére 55 perc után a georgiai rivális szerezte meg a vezetést.

A második etapban Bondár sokkal többet hibázott, mint korábban, elsősorban ennek volt köszönhető, hogy hamar 5:2-es hátrányba került. Amikor a mérkőzés megnyeréséért adogatott, Gorgodze keze megremegett, így ez a szett is rövidítéssel zárult, az előzőhöz hasonló eredménnyel, így a georgiai játékos 1 óra 48 perc alatt jutott a kvalifikáció második körébe.

A nőknél a sorozatban húsz Grand Slam-tornán főtáblás Babos Tímea már búcsúzott, így ha a később pályára lépő Stollár Fanny sem veszi sikerrel a selejtezőt, a 2014-es Roland Garros óta először rendeznek egyéniben magyar női teniszező nélkül GS-versenyt.

A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol az ukrán Ilija Marcsenkóval csap majd össze várhatóan szerdán. A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.


Eredmény, női selejtező, 1. forduló:
Ekaterine Gorgodze (georgiai)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 7:6 (7-4)

korábban:
Sabine Lisicki (német)-Babos Tímea (27.) 6:3, 3:6, 6:3

később:
Stollár Fanny-Hibino Nao (japán, 11.) 18.15 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!