WNBA - Juhász Dorka: nagyon büszke vagyok az újoncszezonomra

Sport, 2023.09.22

Juhász Dorka, az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) érdekelt Minnesota Lynx magyar játékosa büszke arra, amit a szerdán zárult szezonban újoncként elért.

A 23 éves kosaras a klubnak adott idényértékelőjében arról beszélt, az elején nem igazán tudta, mire számíthat majd azok után, hogy a Lynx az amatőr játékosbörze 16. helyén választotta.

"Ugyan negyven mérkőzést játszottunk az alapszakaszban, és még hármat a rájátszásban, de nagyon gyorsan eltelt az idő az edzőtábor kezdete óta. Nagyon élveztem az itt töltött időszakot, sokat tanultam, jó élményeket gyűjtöttem a játékostársaimmal és az edzői stábbal közösen. A szezonzárást nyilván nem így terveztük, de az, hogy újoncként a kezdőcsapat tagjaként játszhattam, fantasztikus volt" - tekintett vissza az idény mellett a Connecticut Sun ellen 2-1-re elvesztett párharcra a rájátszásban.

A magyar játékos kiemelte, annak örül legjobban, hogy megkapta az esélyt a bizonyításra, így megmutathatta a szakmai stábnak, valamint a szurkolóknak, mit tud. Edzőjétől, Cheryl Reeve-től rengeteget tanult, ugyanakkor a tréner neki és a szintén újonc csapattársának, az ősztől Győrben játszó Diamond Millernek hagyta, hogy saját hibáikból is okuljanak, azokon túllépve fejlődjenek.

"A szezon első fele jobbára az alkalmazkodásról szólt, voltunk fent és lent, el kellett hinnem, hogy védekezésben és támadásban is a csapat segítségére tudok lenni. Az All Star-gála után kattant át bennem mindez, onnantól kezdve jobban bíztam saját magamban, meccsről meccsre jobban éreztem magam" - elemezte idényét Juhász.

Az európai klubszezonban majd az olasz Schiót erősítő játékos számára extra motivációt jelentett, hogy második körös draftoltként kiharcolja a helyét a csapatban, és úgy érzi, keményen megdolgozott azért, hogy bekerüljön a kezdőötösbe.

"Hálás vagyok az edzőimnek, hogy megadták nekem a lehetőséget. Őrült kaland volt ez az idény, sokat tanultam, nagyszerű volt itt lenni Minnesotában" - mondta a kosaras, hozzátéve, leginkább talán azzal elégedett, hogy meg tudta mutatni azt a sokoldalúságot, ami a játékát jellemzi.

"Ami biztos, hogy a jövőben még kiegyensúlyozottabbnak kell lennem, és a palánkok alatt jobban kell dolgoznom. Nem könnyű újoncként a belső posztokon érvényesülni, mert fizikálisan erős, nagyon rutinos játékosok vannak minden csapatban. Európában kicsit más a játék, biztos sokat fog segíteni az ottani stílus abban, hogy jövő nyárig mindenben előre lépjek" - mondta Juhász, akire az olasz bajnokság mellett Euroliga-szereplés is vár a Schióval.

"Összességében büszke vagyok az újoncszezonomra és arra, amit elértem. Jó idényt zártam, kíváncsian várom, hogy a későbbiekben mire viszem majd ebben a ligában, illetve itt, Minnesotában" - fogalmazott Juhász Dorka, aki első WNBA-szezonját meccsenkénti 6 pontos, 6,5 lepattanós és 2,6 gólpasszos átlaggal zárta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!