Xavi már kétszer nemet mondott az FC Barcelonának

Sport, 2021.06.05

Xavi Hernández, az FC Barcelona korábbi legendás irányító középpályása már kétszer is elutasította a katalán futballklub ajánlatát, hogy legyen korábbi csapatának a vezetőedzője.

Erről maga a Katarban dolgozó, 41 éves szakember nyilatkozott a Mundo Deportivónak két nappal azután, hogy a legutóbb bajnoki bronzérmes Barcánál megerősítették tréneri tisztében Ronald Koemant, holott korábban a spanyol sportsajtó többször is arról írt, hogy kifelé áll a holland szakember szekerének rúdja.

Koeman tavaly augusztusban még az előző elnök, Josep Bartomeu idején vette át a csapatot, amellyel megnyerte ugyan a spanyol Király Kupát, a bajnokságban azonban - az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött - csak harmadik lett, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel szemben 5-2-es összesítéssel búcsúzott.

"Valahányszor Barcelonába jövök, azonnal megkeresnek volt klubom ügyében. Először is: most a Barcelonának van edzője, ő Ronald Koeman. Másodszor: nem sietek, mindennek eljön a maga ideje" - nyilatkozta Xavi, aki 1998 és 2015 között játszott a csapatban, s vele minden fontosabb trófeát megnyert, a spanyol válogatottal pedig világ- és két ízben Európa-bajnoki címet szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!