Zsengellér Zsolt kapta a Szepesi-díjat, Bardi Gyöngyi az Östreicher-díjat

Sport, 2021.09.02

Zsengellér Zsolt sportújságíró vehette át a Szepesi-díjat, Mészöly Kálmán felesége, Bardi Gyöngyi pedig az Östreicher-díjat - az elismeréseket hetedszer ítélte oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány.

Szöllősi György, a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumi elnöke a Groupama Arénában tartott csütörtöki ünnepélyes díjátadón emlékeztetett rá, hogy a Szepesi György-díjat 2015 óta évről évre a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságíró kapja, míg az Östreicher Emil-díjat egy olyan hozzátartozó, aki egy korábbi nagy futballista pályafutását, életét segíti a háttérből.

Zsengellér Zsoltnak, a Képes Sport, majd a Sportfogadás újságírójának és szerkesztőjének a hivatalos indoklás szerint több évtizedes magas színvonalú sportújságírói, futballszakírói tevékenysége, a sportág szereplőit és nemzedékeit integráló, a magyar labdarúgás korszakain átívelő szerepe és kollegiális magatartása elismeréseként adományozta az alapítvány a Szepesi György-díjat.

"Meg vagyok döbbenve, nem számítottam ilyesmire, nagyon szépen köszönöm" - fogalmazott meghatottan a díjazott.

Amint Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, illetve az alapítvány kuratóriumi tagjának laudációjában elhangzott, a 329-szeres válogatott, tízszeres magyar bajnok röplabdázó, Bardi Gyöngyi a világhírű magyar labdarúgó és edző, Mészöly Kálmán házastársaként a nyugodt, szeretetteljes családi légkör megteremtése, a közös nehézségeket is méltósággal és alázattal viselő, korábbi klasszis sportolóként derűs egyénisége, helytállása elismeréseként vehette át az Östreicher Emil-díjat.

Bardi Gyöngyi azt mondta, ez egy olyan elismerés, amit nem tud elégszer megköszönni, és a szívében mindig az első helyen lesz, majd hozzátette: szívesen, szeretettel és odaadással ápolja férjét.

Az alapítványtevő Puskás Ferencné szándéka szerint mindkét díj egymillió forintos pénzjutalommal jár, amelyet idén is a Provident Pénzügyi Zrt. biztosított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!