Vb-2018 - Az oroszok tisztelik a spanyolokat, de nem félnek tőlük

Vb-2018, 2018.06.30

Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány és Gyenyisz Cserisev középpályás is nagy tisztelettel beszélt az orosz labdarúgó-válogatott nyolcaddöntős ellenfeléről, a spanyol csapatról, ugyanakkor mindketten leszögezték, felkészültek a vasárnapi összecsapásra.

"Sokat birtokolják a labdát. Ezt mindenki tudja róluk, mégsem lehet megakadályozni őket ebben. Persze nekünk is megvan a tervünk arra, hogy miként kezeljük ezt a szituációt" - beszélt a szombati sajtótájékoztatón a rivális egyik legnagyobb erősségéről a szakvezető. "Alaposan felkészültünk, és kielemeztük a spanyol válogatottat. Meglátjuk, sikerül-e kihasználni azokat az apró hibákat, melyekre a délelőtti taktikai értekezleten felhívtuk a játékosok figyelmét".

Csercseszov arról is beszélt, hogy szerinte a nyolcaddöntő nem helyez plusz nyomást a csapatára, mivel mindkét együttesnek ugyanúgy tudnia kell kezelni azt a helyzetet, hogy vagy nyer, vagy vége a tornának.

"Nagyon sok személyi változás volt nálunk a tavaly novemberi mérkőzés óta. A spanyoloknál pedig új kapitány van, s bár a játékuk megmaradt, azért egy edzőcsere mindig hordoz magában némi változást. Szóval nem szabad abból a találkozóból kiindulni, ráadásul az amúgy is csak tesztmeccs volt" - utalt az 53 éves tréner a két gárda legutóbbi találkozójára, amelyen 3-3-as döntetlen született Szentpéterváron.

Érdekesség, hogy Csercseszov az utolsó edzést nem a meccs helyszínén, a Luzsnyiki Stadionban tartotta, hanem a CSZKA edzőközpontjában, de mint mondta, a két pályának más a talaja, de ez nem jelent hátrányt számukra, mivel már játszottak a döntőnek is otthont adó létesítményben.

Cserisev kifejezetten örült, hogy a Luzsnyiki Stadionban lesz a nyolcaddöntő, mert ott közel 80 ezer hazai szurkoló bíztathatja őket.

"A spanyol az egyik legjobb válogatott a világon, de minden csapatnak van gyenge pontja, nekem erre kell koncentrálnom" - válaszolt tökéletes spanyolsággal a Villarreal játékosa a spanyol újságírók kérdéseire, melyek többsége a spanyol válogatottra vonatkozott.

A vb-n már háromgólos Cserisev úgy vélte, mindkét gárdának lesznek nehéz percei a találkozón. Megfogalmazása szerint élvezniük kell, hogy saját közönségük, 80 ezer szurkoló előtt játszhatnak. Hozzátette, a csapat annak ellenére nyugodt, hogy "minden játékosnak 200 százalékot kell nyújtania a válogatottért" a továbbjutás érdekében.

Az orosz-spanyol nyolcaddöntő vasárnap 16 órakor kezdődik a Luzsnyiki Stadionban. Az oroszok - akik eltiltás miatt ezúttal nem számíthatnak a védő Igor Szmolnyikovra - még sosem győzték le a spanyolokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!