Vb-2018 - Drámai mérkőzésen nyert a címvédő német válogatott

Vb-2018, 2018.06.23

A címvédő Németország drámai küzdelemben, Toni Kroos 95. percben lőtt szabadrúgásgóljával 2-1-re legyőzte Svédországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szombati, második fordulójában.

A Nationalelfnek ezzel a saját kezébe került a sorsa, amely a dél-koreaiak elleni utolsó mérkőzésen dől el.


Eredmény:

F csoport, 2. forduló:
Németország-Svédország 2-1 (0-1)
--------------------------------
Szocsi, 44 287 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők: Reus (48.), Kroos (95.), illetve Toivonen (32.)

kiállítva: Boateng (82.)

sárga lap: Boateng (71., 82.), illetve Ekdal (52.), Larsson (97.)


Németország:

------------
Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jérome Boateng, Jonas Hector (Julian Brandt, 87.) - Sebastian Rudy (Ilkay Gündogan, 31.), Toni Kroos - Marco Reus, Thomas Müller, Julian Draxler (Mario Gomez, a szünetben) - Timo Werner


Svédország:

----------
Robin Olsen - Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Viktor Claesson (Jimmy Durmaz, 74.), Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Ola Toivonen (John Guidetti, 78.), Marcus Berg (Isaac Thelin, 90.)


I. félidő:

----------

32. perc: Claesson pontos beívelését Toivonen két német hátvéd között levette, majd hat méterről, gyönyörű mozdulattal a kimozduló Neuer felett a hálóba emelte (1-0).


II. félidő:

----------

48. perc: Werner beadása után a labda némi szerencsével jutott el a kapu előterébe, ahol Reus térdéről a hálóba pattant (1-1).

82. perc: Boateng szabálytalankodott Berggel szemben, ezért a játékvezető második sárga lappal kiállította a német hátvédet.

95. perc: Egy német szabadrúgást Kroos visszakapott Reustól, és a tizenhatos bal sarkától gyönyörű mozdulattal tekert a kapu bal felső sarkába.


A németek az első körben 1-0-ra kikaptak Mexikótól, ezért Joachim Löw szövetségi kapitány négy helyen változtatott a kezdőcsapatán: Mesut Özil, Sami Khedira, Marvin Plattenhardt és Mats Hummels ki-, Marco Reus, Jonas Hector, Sebastian Rudy és Antonio Rüdiger pedig bekerült.

A címvédő igyekezett mielőbb gólt szerezni, jelentős mezőnyfölényben volt - húsz perc után 89-11 volt a labdabirtoklás százalékos aránya, és 187-16 a passzok száma - és több ígéretes akciót vezetett, de a kaput sokáig nem találta el. A svédek magabiztosan védekeztek és egy-két veszélyes ellenakciójuk is volt. A 14. percben Berg kilépett, a tizenhatoson belül Boateng ellökte, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, ráadásul a videobírós stáb sem jelezte neki a szabálytalanságot.

A svédek egyik kontrája emlékezetes góllal zárult, így a szünetben ők vezettek 1-0-ra.

Az első félidőnél is eseménydúsabb, izgalmasabb és színvonalasabb második felvonásban is a németek irányították a játékot, Reus jóvoltából egyenlítettek, és a folytatásban is nyomasztó fölényben futballoztak. A skandinávok nem tördelték a játékot, nem húzták az időt, hősiesen védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek. Ellenfelük a hajrában emberhátrányban is rohamozott, Brandt a 92. percben a kapufát találta telibe, majd három perccel később Kroos szabadrúgásával sikerült fordítaniuk a németeknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!