Vb-2018 - Egy jó félidő elég volt Nigériának Izland ellen

Vb-2018, 2018.06.22

A nigériai válogatott 2-0-ra legyőzte az izlandi együttest Volgográdban pénteken az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában.



Eredmény:

D csoport, 2. forduló:
Nigéria-Izland 2-0 (0-0)
------------------------
Volgográd, Volgográd Aréna, 40 904 néző, v.: Matthew Conger (új-zélandi)

gólszerző: Musa (49., 75.)

sárga lap: Idowu (44.)


Nigéria:

-------
Francis Uzoho - Kenneth Omeruo, William Ekong, Leon Balogun - Victor Moses, Oghenekaro Etebo (Alex Iwobi, 90.), John Obi Mikel, Onyinye Ndidi, Brian Idowu (Tyronne Ebuehi, a szünetben) - Ahmed Musa, Kelechi Iheanacho (Odion Ighalo, 85.)


Izland:

------
Hannes Halldórsson - Birkir Saevarsson, Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson (Sverrir Ingason, 65.) , Hördur Magnússon - Rúrik Gíslason, Aron Gunnarsson (Ólafur Skúlason, 87.), Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason - Jón Bödvarsson (Björn Sigurdarson, 71.), Alfred Finnbogason


II. félidő:

----------

49. perc: Első kapura lövéséből megszerezte a vezetést Nigéria. Egy jobboldali kontra után Ahmed Musa stoppolta le a labdát a levegőben, majd hét méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).

75. perc: Újra Musa villant, szólója végén saját magát hozta helyzetbe, és közelről nem hibázott (2-0).


Két izlandi helyzettel indult az összecsapás, s bár a nigériai együttes birtokolta többet a labdát, kapura nem lőtt a sportszerű játékot hozó első félidőben. A szigetországi csapatnak viszont a hajrában is akadtak lehetőségei.

A fordulást követően gyorsan vezetést szerzett az afrikai gárda, ez pedig élénkebbé tette a játékot. Mindkét fél veszélyeztetett, újabb nigériai kapufa után Musa szép egyéni megmozdulása eldöntötte a három pont sorsát. A CSZKA Moszkva támadója a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-n is két gólig jutott. Bár az izlandiak egy videózás után megítélt büntetőből szépíthettek volna, Gylfi Sigurdsson kapu fölé lőtte a tizenegyest, így az eredmény már nem változott.

A zárófordulóra a már biztos nyolcaddöntős horvátok mellett a másik három együttesnek is maradt esélye a továbbjutásra: Nigéria a négy éve ezüstérmes argentin válogatottal, míg az izlandi gárda azokkal a horvátokkal találkozik, akiket megelőzött a selejtezők során.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!