Vb-2018 - El-Hadarj szerint a kapusok a FIFA áldozatai

Vb-2018, 2018.06.18

(MTI/AP) - Az egyiptomi válogatott játékosa, Esszam El-Hadarj szerint az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokságon pályára lépő kapusok a nemzetközi szövetség (FIFA) áldozatai a tornán használt új labda miatt.

"A FIFA és az egyre gyorsabban fejlődő labdarúgás áldozatai vagyunk. Négyévente változik a futball, és ehhez a mezőnyjátékosok sokkal jobban képesek alkalmazkodni, mint mi, kapusok" - vélekedett hétfőn a 45 éves hálóőr.

Hozzátette, a Telstar 18 elnevezésű új labdával is leginkább a kapusoknak gyűlik meg a baja.

Amennyiben El-Hadarj pályára lép az egyiptomiak valamelyik meccsén, megdönti a kolumbiai Farid Mondragon csúcsát, aki a legutóbbi, brazíliai torna óta a vb történetének legidősebb játékosa.

A világbajnokság csoportkörének első négy napján három szabadrúgásból is érintés nélkül gól született, ez pontosan annyi, amennyit az előző, brazíliai vb teljes időtartama alatt szereztek a játékosok. A Franciaország-Ausztrália találkozón két labda is szétrepedt, az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi pedig kicseréltette az egyik játékszert az Izalnd elleni találkozón, mert elégedetlen volt az állapotával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!