Vb-2018 - Három sikertelen csoportkör után jutottak tovább a horvátok

Vb-2018, 2018.06.22

A horvát labdarúgó-válogatott azután biztosította helyét a világbajnokság legjobb 16 csapata között, hogy előző három szereplése alkalmával - 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben - búcsúzott a csoportkörben.

A mostani sikerét megelőzően 1998-ban jutott túl az első szakaszon úgy, hogy megverte a jamaicaiakat és a japánokat, majd 1-0-ra kikapott az argentinoktól. Ezután pedig bronzérmesként zárta franciaországi tornát. Ezúttal éppen az argentinok elleni 3-0 ért továbbjutást a Nigéria felett aratott 2-0-s győzelem után.

A horvátok a csütörtöki remek teljesítményüket megelőzően négyszer kikaptak dél-amerikai ellenféltől a nemzetközi szövetség összesítése szerint.

Az argentinoknak viszont egy jó sorozatuk szakadt meg, előzőleg ugyanis 11 csoportmérkőzésen maradtak veretlenek, nyolcszor nyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak. A csütörtöki vereségüket megelőzően 2002-ben az angolokkal szemben maradtak alul 1-0-ra az első szakaszban.

Javier Mascherano 18. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára Nyizsnyij Novgorodban, ezzel utolérte Mario Kempest. Az argentin lista élén Diego Maradona áll 21 mérkőzéssel. Lionel Messinek 17 van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!