Vb-2018 - Nehezen nyertek a spanyolok Irán ellen

Vb-2018, 2018.06.20

A spanyol válogatott 1-0-ra legyőzte az iráni együttest szerdán a B csoport második fordulójának kazanyi mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.



Eredmény:

B csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Irán 1-0 (0-0)
----------------------------
Kazany, Kazany Aréna, 42 718 néző, v.: Andrés Cunha (uruguayi)

gólszerző: Costa (54.)

sárga lap: Amiri (79.), Ebrahimi (92.)


Spanyolország:

-------------
David de Gea - Dani Carvajal, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Sergio Busquets, Andrés Iniesta (Koke, 71.) - David Silva, Isco, Lucas Vázquez (Marco Asensio, 79.) - Diego Costa (Rodrigo, 89.)


Irán:

----
Ali Beiranvand - Ramin Rezaeian, Madzsid Hosszeini, Morteza Pouraligandzsi, Ehszan Hadzsszafi (Milad Mohammadi, 69.) - Omid Ebrahimi, Szaeid Ezatolahi - Karim Anszarifard (Alireza Dzsahanbakhsh, 74.), Mehdi Taremi, Vahid Amiri (Szaman Goddosz, 86.) - Szardar Azmoun


II. félidő:

----------

54. perc: Andrés Iniesta passza után Diego Costa fordult be az iráni tizenhatosra, az érkező Ramin Rezaeian pedig a spanyol támadóra rúgta a labdát, akiről az a kapuba pattant (1-0).


A spanyolok az Európa-bajnok portugálok elleni 3-3-as döntetlennel, míg az irániak a Marokkó felett aratott 1-0-s, meglepő sikerrel kezdték a tornát.

A találkozó első félideje komoly spanyol mezőnyfölényt hozott - 73 százalékban birtokolta a labdát az európai csapat -, ám nagy helyzetet a nyolc éve aranyérmes ibériaiak sem tudtak kidolgozni a szünetig, míg az irániak erejüket a védekezésre fordították.

A fordulást követően rögtön nagy lehetőségek adódtak a nagyobb sebességre váltó spanyolok előtt, s bár az irániak is tudtak veszélyeztetni, egy szerencsés találattal megérdemelten szerzett vezetést a vb előtt kinevezett Fernando Hierro együttese. Az irániakat nem fogta meg a hátrány, lesgólig jutottak, ám a mezőnyben változatlanul irányító spanyol válogatott megtartotta előnyét, és begyűjtötte a három pontot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!