Vb-2018 - Ronaldo góljával és Rui Patricio bravúrjaival nyert Portugália

Vb-2018, 2018.06.20

Az Európa-bajnok portugál válogatott 1-0-ra legyőzte a marokkói csapatot szerdán a B csoport második fordulójának moszkvai mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon.

Az észak-afrikai együttes 19 veretlen mérkőzéssel érkezett az oroszországi tornára, amelyen második vereségével az első búcsúzó lett annak ellenére, hogy az Irántól és Portugáliától elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával is fölényben futballozott.


Eredmény:

B csoport, 2. forduló:
Portugália-Marokkó 1-0 (1-0)
----------------------------
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, v.: Mark Geiger (amerikai)

gólszerző: Ronaldo (4.)

sárga lap: A. Silva (92.), illetve Benatia (40.)


Portugália:

-----------
Rui Patrício - Cédric, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro - Bernardo Silva (Gelson Martins, 59.), William, Joao Moutinho (André Silva, 89.), Joao Mário (Bruno Fernandes, 70.) - Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo


Marokkó:

--------
Munir el-Kadzsui - Nabil Dirar, Mehdi Benatia, Manuel Da Costa, Acsraf Hakimi - Nureddine Amrabat, Karim el-Ahmadi (Fajkal Fadzsr, 86.), Junesz Belhanda (Mehdi Carcela, 75.), M'bark Busszufa, Hakim Zijecs - Halid Butadb (Ajub el-Kabi, 70.)


I. félidő:

----------

4. perc: kisszögletet követően Joao Moutinho adott középre, Cristiano Ronaldo teljesen üresen robbant be, és 5 méterről nagy erővel a keresztléc alá fejelt (1-0).


Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a portugálok számára, ugyanis egy szögletet követően a marokkói védők éppen a rivális legjobbjáról feledkeztek meg teljesen, Ronaldo öt méterről nem is hibázott. Ezzel megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját, a Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első mérkőzésen háromszor is eredményes volt, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskást.

Ezt követően az Európa-bajnok átadta a területet az észak-afrikai csapatnak, amely veszélyes támadásokat vezetett, de csak kisebb helyzetekig jutott, gólig nem. Sőt, a szünet előtt Guedes megduplázhatta volna a portugálok előnyét, ám a marokkói kapus bravúros reflexmozdulattal hárított.

A második félidő egy csúnyán elrontott Ronaldo-lövéssel indult, ezt követően viszont ismét a marokkóiak irányítottak, Rui Patricio bravúros védései akadályozták meg az egyenlítő találatot. Az afrikai csapat nagy erőkkel rohamozott egészen a lefújásig, de hiába próbálkozott rendületlenül, nem sikerült betalálnia, így biztosan búcsúzik a csoportkör után, míg - ha nehezen is, de - Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!