Milyen szempontok alapján érdemes fűmagot választani?

PR-cikkek , 2024.06.28

A fűmagok kiválasztásának szempontjai meghatározóak abból a szempontból, hogy mennyire leszünk sikeresek a szép pázsit kialakításában.

Kert Annak ellenére, hogy többféle tényezője is van annak, hogy valóban egészséges és mutatós gyepünk lehessen, ez az egyik leginkább sarkalatos pontja a dolognak.

Ebben a cikkben megnézzük, hogy miért van ez így, és azzal is foglalkozunk, hogy hogyan érdemes dönteni az egyes változatok közül.  

Milyen fűmagok közül kell tudnunk kiválasztani a legjobbat?

A válaszhoz a legjobb az, ha felkeresünk egy komolyabb kínálattal rendelkező webáruházat. Ilyen az ujhazbodrogi.hu fűmagokat kínáló oldala. Mivel a körülményeknek megfelelően kell rátalálnunk az ideális megoldásra, ezért akkor járunk el a legbölcsebben, ha elsőként azt próbáljuk meg meghatározni, hogy milyen elvárásokat kell kiszolgálnia, és milyen időjárási viszonyokkal szemben kell majd ellenállónak lennie a pázsitnak. Majd ezt követően kiválaszthatjuk a választékból az ezekhez leginkább passzoló keveréket.

Lássuk, milyen szempontok merülhetnek fel leggyakrabban!

Napsütés vagy árnyék?

A kínálatot megtekintve is azonnal szembeötlik, hogy akadnak árnyék- és szárazságtűrő változatok is. Mielőtt egyik vagy másik fűmagot megvásárolnánk, szánjuk rá az időt arra, hogy felmérjük a kertünkben uralkodó helyzetet.

Mennyi árnyék vetül a füvesíteni kívánt területre? Akadnak-e nagyobb bokrok vagy fák, esetleg az épület árnyékot vet-e rá? A másik fontos kérdés értelemszerűen az, hogy mennyit lesz kitéve a gyepünk a tűző napsütésnek, s milyen formában van, illetve lesz-e megoldva az udvarban az öntözés.

Az sem ördögtől való gondolat, hogy többféle keveréket alkalmazzunk egyetlen kerten belül. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy akadnak nagyon is árnyékos részek, míg mások többnyire a napsugarakban fürdenek.

Ha ezzel megvagyunk, még mindig át kell gondolnunk a saját igényeinket!

Mennyire lesz igénybe véve a gyep?

Ha vannak kis kedvenceink, akik viszonylag sok időt töltenek a kertben, illetve a gyerekek vagy akár mi magunk is előszeretettel rúgjuk odakint a bőrt vagy ütögetjük a tollast, akkor bizony megfontolandó, hogy ennek megfelelő keveréket alkalmazzunk. Megéri rászánni az időt és az energiát, hiszen utólag már kicsi a valószínűsége annak, hogy érdemben tudunk változtatni a kialakult helyzeten, hacsak nem kezdjük ismét újra az egész gyepesítés folyamatát.

A jó fűmagkeverékkel bízhatunk abban, hogy sikeresek leszünk a pázsit kialakítása során. Tartsuk be a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy milyen sűrűn szórjuk a talajra a magokat, milyen előkészítést végezzünk, majd hogyan gondoskodjunk a friss hajtásokról. Amennyiben minden részletre odafigyelünk, mi magunk is meg fogunk lepődni a gyors sikeren, s hamarosan csodaszép gyepben gyönyörködhetünk.

A tartósan szép, egészséges pázsitnak fontos a rendszeres locsolás is, ezért egy öntözéstechnika kiépítésével érdemes kezdeni, mielőtt a vetésbe fognánk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!