A fallabdázó Farkas Balázs elődöntős Calgaryban

Sport, 2024.03.06

Farkas Balázs bravúros győzelemmel bejutott a legjobb négy közé a fallabdázók körversenyének 78 ezer dollár összdíjazású, ezüst besorolású versenyén, Calgaryban.

A magyar szövetség közlése szerint a világranglistán 53. játékos a negyeddöntőben a svájci Dimitri Steinmann (40.) ellen lépett pályára, és három szettben 52 perc alatt diadalmaskodott.

"Minden szettben úgy érzem sikerült kiegyensúlyozottan játszanom kevés hiba nélkül. A tegnapi taktikához hasonlóan jól lassítottam a játékot és ha opció adódott, jó döntést hozva mozgattam ellenfelem. A szettek vége fele sikerült dominálni a játékot és kidolgozott helyzetekből nyerőket is ütni. Fizikálisan egy kisebb visszaesés volt a harmadik játék vége fele, de hamar tovább tudtam lendülni rajta és így tartani a mérkőzés tempóját" - nyilatkozta a magyar játékos, aki karrierje során először elődöntős egy PSA World Tour-viadalon.

Farkas Balázs az elődöntőben - magyar idő szerint csütörtökön 1.45 órakor - a torna első kiemeltjével, a világranglistán harmadik perui Diego Eliasszal találkozik.


Eredmény, negyeddöntő:
Farkas Balázs - Dimitri Steinmann 3:0 (6, 7, 9)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!