A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát

Sport, 2024.02.15

A Norvégia elleni válogatott jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát - jelentették be a csütörtöki sajtóbejáráson.

A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a csarnok teljesen elkészült, a használatbavételi engedély is megvan, így semmilyen jogi akadálya nincs az átadásnak. Jelezte, hogy a város közösségének több évtizedes álma vált valóra, érthetően óriási az érdeklődés az impozáns létesítmény iránt, ezért jövő pénteken délután és szombaton egész nap bárki megtekintheti a sportcsarnokot, öltözőket, közösségi tereket.

A városvezető örömének adott hangot, hogy jégkoronghoz kapcsolódó rendezvénnyel nyithatják meg az Alba Arénát. A magyar válogatott április 19-én és 20-án 18.30 órától világbajnoki felkészülési mérkőzéseket vív Norvégia legjobbjaival.

Megjegyezte, a két találkozóra szóló jegyárak szimbolikusak, mert nem a bevétel a cél, hanem a telt ház: az egynapos felnőtt belépő 3000, a diák- és nyugdíjas jegy 1500, míg a kétnapos belépők 4000 és 2000 forintba kerülnek majd. Hozzátette: a jegyértékesítés a nyílt napokon kezdődik, a sportcsarnokba kilátogatók vásárolhatják meg elsőként a belépőket, majd utána az online értékesítés is megkezdődik.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb jégcsarnokát egy mágikus dátumon, a 2008-as szapporói feljutás évfordulóján avatják fel. Kiemelte, hogy Székesfehérvár a hazai jégkorong legfontosabb fellegvára, az új csarnok méltó otthona lesz a fehérvári jégkorongnak, a jövőben pedig további válogatott találkozók, kupadöntők és világbajnokságok helyszíne lehet.

Az április 8-án kezdődő világbajnoki felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy április 12-13-án Lengyelországban lesz két meccs, majd Fehérváron folyik tovább a munka a norvégok elleni két mérkőzésig, aztán az utolsó találkozóra Olaszországban kerül sor április 23-án. A vb után május 7-én az MVM Dome-ban a regnáló világbajnok Kanada lesz a magyar válogatott ellenfele, arra a találkozóra a fehérvári meccsekre jegyet vásárlók kedvezményt kapnak.

A székesfehérvári Alba Aréna közel 46 milliárd forintos kormánytámogatásból épült, közel 22 ezer négyzetméter nettó alapterületű multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok, amely jégkorong meccseken mintegy hatezer, koncertek és egyéb események esetében akár 8000 fő befogadására is alkalmas. A létesítmény négy szintjén a csarnoktér mellett helyet kaptak többek közt irodák, kiszolgálóhelyiségek, étterem és rendezvényterem is.

A tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll majd, arra hőszigetelő fedést fektetnek, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad.

(+FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát A Norvégia elleni jégkorongmérkőzéssel avatják fel április 19-én az Alba Arénát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!