Billie Jean King Kupa - 2-1-re nyerte a dánok

Sport, 2024.04.10

A magyar női teniszválogatott 2-1-re kikapott a dánoktól a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, a harmadik fordulóban, miután a két egyes vereséget követően párosban sikerült győzni.

Nagy Adrienn és Szabanin Natália elveszítette az egyest, így az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyernek az északiak. Végül Stollár Fanny, Szabanin Natália kettőse két játszmában jobbnak bizonyult a Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen duónál.

A magyarok így a bolgárok elleni 2-1-es sikerrel, valamint az osztrákoktól és a dánoktól elszenvedett 2-1-es vereséggel zárták a csoportküzdelmet a harmadik helyen.

A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje lecsúszik a zóna II-es csoportjába. Az már korábban biztossá vált, hogy a magyar együttes nem eshet ki.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a válogatott a folytatásban a 7-9. helyért játszik. A csütörtöki szünnapot követően pénteken a svédek, szombaton a törökök lesznek az ellenfelek.

Eredmény, A csoport, 3. forduló: Dánia-Magyarország 2-1
----------------------
Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen-Stollár Fanny, Szabanin Natália 4:6, 2:6

korábban:
Clara Tauson-Szabanin Natália 6:0, 6:0
Johanne Christine Svendsen-Nagy Adrienn 6:2, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!