Billie Jean King Kupa - Magyar győzelem a svédek ellen

Sport, 2024.04.12

Nagy Adrienn és Szabanin Natália is megnyerte egyes mérkőzését, majd a páros is magyar sikerrel zárult, így a női teniszválogatott 3-0-ra győzött a svéd csapat ellen pénteken a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján a 7-9. helyért zajló küzdelmekben.

A nyitányon a 23 éves Nagy szállt szembe Lea Nilssonnal és 1 óra 20 perces mérkőzésen simán nyert, majd Szabanin is magabiztosan győzte le - 1 óra 18 perc alatt - a WTA-rangsorban 450. Jacqueline Cabaj Awadot. Ezt követően a Stollár Fanny, Szabanin kettős is két szettben múlta felül ellenfelét.

Az egyaránt a legjobb 200-ban szereplő Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollárra (270.), Szabaninra (601.) és Nagyra (728.) számíthatott Oeirasban, ahol 12 csapat verseng. Az egy győzelemmel és két vereséggel zárult csoportkör után már eldőlt, hogy a magyarok nem érhetnek oda a világdöntő selejtezőjébe jutást jelentő első négy hely valamelyikére, mint ahogy nem is eshetnek ki utolsóként vagy utolsó előttiként a zóna II-es csoportjába. A gyakorlatilag tét nélküli rájátszásban vívott találkozóknak már csak a nemzetközi szövetség nemzeti ranglistája miatt van jelentőségük.



Eredmény, a 7-9. helyért: Magyarország-Svédország 3-0
---------------------------
Nagy Adrienn-Lea Nilsson 6:3, 6:2
Szabanin Natália-Jacqueline Cabaj Awad 6:2, 6:4
Stollár Fanny, Szabanin-Cabaj Awad, Caijsa Wilda Hennemann 6:4, 6:4

A magyarok szombaton a törökökkel játszanak, akik csütörtökön nyertek a svédek ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!