Birkózó Eb - Orsós Sztálvira győzött, Szél Anna kikapott

Sport, 2023.04.20

Szabados Noémi (68 kg) veresége után felemásan folytatódott a csütörtök magyar szempontból a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon: Orsós Sztálvira magabiztos győzelemmel mutatkozott be, Szél Anna ugyanakkor tussal kikapott a nyolcaddöntőben.

Az idén honosított, orosz születésű, kétszeres Eb-győztes Orsós Sztálvira a 2021-es tokiói olimpia óta első világversenyén lép szőnyegre a horvát fővárosban, melyben eredeti súlycsoportjában, 53 kilogrammban szerepel. A bemutatkozó meccsét a német Anastasia Blayvasszal vívta, aki nem okozott számára problémát.

A találkozón az első pillanattól a magyar gyökerekkel rendelkező harmincéves birkózó irányított. Az első menetben szép levitellel került előnybe (2-0), amire riválisa egy kitolással válaszolt (2-1), de még a szünet előtt Orsós újra mögé került (4-1) és megnyugtató előnnyel mehetett pihenni. A második menetben nem kellett izgulni Orsós Sztálviráért, végig kontrolálta a három percet, ráadásul egy újabb levitellel (6-1) fölényessé tette sikerét és bejutott a negyeddöntőbe.

Vele egy időben birkózott az 57 kilósok kategóriájában a friss U23-as Európa-bajnok Szél Anna a szintén német Elena Bruggerrel.

A két, elsősorban kontrákra építő birkózó mérkőzésén kapaszkodásból, karkivételből indított meddő támadások jellemezték a küzdelmet. Az első menetben a németet figyelmeztették passzivitásért és Szél került 1-0-s előnybe, majd a második első percében Szél kapta a figyelmeztetést, azután akcióképtelensége miatt a németé lett egy pont (1-1). A később szerzett pont azt jelentette, hogy Szélnek kellett mennie a hajrában a fordításért, és bár mindent megpróbált, előbb lábra támadott, majd kapaszkodásból próbált dobni, de nem járt sikerrel, sőt, a szaltókísérletéből a hátára esett és tussal kikapott.

Szél Anna így már csak a vigaszági folytatásban bízhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!