Birkózó Eb - Orsós Sztálvira ötödik lett

Sport, 2024.02.16

Az 53 kilogrammos súlycsoportban szereplő Orsós Sztálvira 3-1-re veszített a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett pénteken a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A 30 éves, orosz származású sportoló - aki tavaly már magyar színekben nyert Eb-ezüstérmet - csütörtök délelőtt két magabiztos győzelmet aratott az előcsatározások során, a nyolcaddöntőben hátrányból fordított az ukrán Lilija Malancsukkal szemben, a nyolc között pedig a francia Tatiana Debien-t egy szép csípődobással múlta felül. Az esti elődöntőben aztán villámgyorsan tussal kikapott a címvédő svéd Emma Malmgrentől.

Orsós a pénteki helyosztón a török Zeynep Yetgillel mérkőzött. Az összecsapás első menetében mindkét fél nagyon óvatosan birkózott, egyikük sem kockáztatott, és csak ritkán indított, ám nem jártak eredménnyel. A szakasz egyetlen pontja Orsósé lett riválisa passzivitása miatt.

A szünet után Orsósnak kellett volna aktívabbá válnia, mivel várható volt, hogy ezúttal ő lesz majd akciókényszerben, ám továbbra sem kockáztatott, így a bírók őt figyelmeztették passzivitás miatt és mivel az azt követő 30 másodpercben sem volt eredményes, a török egyenlített és a később szerzett ponttal már jobban állt. Az idő előre haladtával Orsóson nőtt a nyomás, de változatlanul nem találta az ellenszert riválisa védekezésére, majd az utolsó percben Yergil váratlanul lábra támadt és levitte őt (1-3). A töröknek innen már csak arra kellett figyelnie, hogy ellenfele ne tudja meglepni, amire Orsós Sztálvira nem is volt képes.

A magyar női válogatott egy bronzéremmel és két ötödik hellyel zárta a kontinensviadalt, mivel csütörtökön Nagy Bernadett (76 kg) megnyerte helyosztóját, míg Szenttamási Róza (55 kg) elveszítette bronzmérkőzését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!