Divízió I/A jégkorong-vb - MacAdam: magasabb tempóra kell kapcsolni

Sport, 2024.04.08

Don MacAdam, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint fontos lesz, hogy a játékosok a világbajnoki felkészülés során az eddiginél magasabb tempóra kapcsoljanak, mert a leendő ellenfelek az Erste Ligánál nagyobb sebességű bajnokságokból érkeznek.

A kanadai szakember a magyar szövetség honlapján kiemelte, hogy az Erste Liga-negyeddöntők közül csak egy végződött 4-0-s összesítéssel, ez is jelzi, hogy a csapatok közel vannak egymáshoz, versenyképes a liga, de a sebessége és a tempója elmarad a nemzetközi bajnokságoktól, azoktól a sorozatoktól, ahol a leendő világbajnoki ellenfelek játékosai edződnek.

"Fontos lesz, hogy a játékosaink egy kicsit magasabb tempóra kapcsoljanak a válogatottban" - jegyezte meg. Hozzátette: a Fehérvárt felvonultató osztrák liga sokkal közelebb van ahhoz a sebességhez, ami majd vár rájuk, és amit kívánatos lesz elsajátítani, ha sikeresen akarnak szerepelni az április 28-án rajtoló bolzanói divízió I/A vb-n.

MacAdam szerint arra kell most koncentrálni, hogy az összetartáson az eddiginél hatékonyabbá váljon a csapat támadójátéka. Úgy véli, ha emellé a speciális egységek - emberelőnyös és emberhátrányos játék - is felnőnek a feladathoz, felkészülten várhatják a tornát.

A szövetségi kapitány a vb-célokat illetően úgy látja, hogy mindent figyelembe véve a magyar egy divízió I/A-s válogatott, de korábban már háromszor sikerült a feljutás, és természetesen, ha egy válogatott már megjárta ezt a magasságot, nem lehet más a célja, mint oda visszakerülni.

"Nem hiszem, hogy opció lehet csak elutazni egy világbajnokságra mindenfajta cél és motiváció nélkül, nem is gondolom azt sem, hogy bármelyik játékosunk így indulna neki a felkészülésnek. A fehérorosz és az orosz válogatott kizárása új helyzetet teremtett a nemzetközi jégkorongban, bízom abban, hogy a magyar játékosoknak lehetőségük lesz minél magasabb szinten tapasztalatokat szerezniük a következő időszakban" - mondta.

A kapusok között Farkas Roland most először kapott meghívót vb-re készülő keretbe. A Poprádon légiós Vay Ádám jelenleg sérült, de van esélye a felépülésre. Hetényi Zoltán jelezte, egyetemi tanulmányai miatt most nem tud rendelkezésre állni, Rajna Miklós pedig műtét előtt áll.

A tengerentúli harmadosztályban (ECHL) érdekelt Garát Zsombor csapata, a Worchester Railers az utolsó rájátszás-helyekért harcol, és a hátvéd jelezte: szívesen csatlakozna a válogatotthoz, amennyiben lesz rá lehetősége.

A divízió I/A vb-n az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a román, az olasz, majd a szlovén csapattal játszik Don MacAdam együttese. Az elitbe az első kettő jut fel, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!