Dobó Európa-kupa - Gyurátz Réka és Herczeg György kilencedik Leiriában

Sport, 2024.03.10

A női kalapácsvetőknél Gyurátz Réka, a férfi gerelyhajítóknál pedig Herczeg György a kielencedik helyen végzett a portugáliai Leiriában rendezett dobó Európa-kupán.

Gyurátz a legjobbakat felvonultató A csoportban szerepelt és idei legjobbjával, 66,50 méterrel lett kilencedik. A versenyt a dán Katrine Koch Jacobsen nyerte 71,95 méterrel. A 19 éves Csatári Jázmin a B csoportban indult és ott 58,07 méterrel 13. lett.

A férfi gerelyhajítók versenye magyar szempontból rosszul kezdődött, Rivasz-Tóth Norbert visszalépett, majd rosszul is folytatódott, mivel az országos csúcstartó, mindössze 19 esztendős Herczeg György láthatóan szenvedett a kellemetlen, erős szélben és hűvös időben. Az FTC tehetsége - aki a februári téli dobó országos bajnokságon 79,66 méterrel győzött - végül 73,24 méterrel zárt és Gyurátzhoz hasonlóan kilencedik lett.

Kerekes Dóra 55,33 méteres dobásával mindössze egy centiméterrel maradt le a női diszkoszvetés B csoportjának megnyeréséről, így idei legjobb dobásával a második helyen zárt a gyengébbik csoportban.

Az Ek első napján férfi kalapácsvetésben a kétszeres világbajnoki bronzérmes Halász Bence 76,22 méteres idei legjobbjával második lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!